Patru persoane urmărite penal în dosarul pensiilor de invaliditate. Medicul Sorin Paşca, acuzat pentru luare de mită

Sorin Mircea Paşca, medic expert în cadrul Oficiului pentru Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, a fost reţinut miercuri seara, de către procurorii sălăjeni, pentru 24 de ore. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, este urmărit penal pentru comiterea a 125 de infracţiuni de luare de mită.
În acelaşi dosar de corupţie sunt urmărite penal şi trei asistente, două dintre ele angajate ale Oficiului, sub acuzaţia de tăinuire, iar cealaltă, încadrată la Policlinica Salvosan Ciobanca, pentru cinci infracţiuni de dare de mită.
În cursul zilei de joi, Paşca a fost adus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, însă magistraţii Tribunalului Sălaj au decis punerea lui în libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj susţin că medicul, titular al Cabinetului Sălaj II din cadrul Oficiului menţionat, a primit diverse sume de bani, dar şi bunuri pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. „Frecvenţa cu care erau săvârşite infracţiunile de luare de mită este foarte mare, în opinia noastră. Într-o perioadă relativ scurtă de timp, respectiv în doar 11 zile, inculpatul a săvârşit 125 de astfel de infracţiuni. Cu alte cuvinte, aproape fiecare persoană care intra în acest birou oferea bani sau bunuri. Sumele pe care inculpatul le primea erau cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro, în funcţie de serviciile pe care le solicitau pacienţii”, a precizat procurorul de caz Bogdan Chiş, şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului sălăjean.
Potrivit acestuia, sumele mai mari erau cerute pentru cazurile noi, adică persoanelor care solicitau încadrarea într-un grad de handicap cu consecinţa primirii pensiei de invaliditate, iar sumele mai mici, celor care cereau examinarea periodică.
Cercetările derulate până acum au scos la iveală faptul că medicul încasa „atenţii” atât de la persoanele a căror stare de sănătate le dădea dreptul să primească pensie de invaliditate, cât şi de la cele care beneficiau ilegal de această indemnizaţie.
Anchetatorii susţin că, în calitatea sa de medic al Oficiului, Sorin Paşca se pronunţa asupra gradelor de invaliditate a celor care solicitau încadrarea în vederea pensionării, reexaminarea gradului de invaliditate a celor deja pensionaţi, dar şi prelungirea concediilor medicale ce depăşesc 90 de zile.

Pensiile de boală, la control!
În cursul zilei de miercuri au fost efectuate şapte percheziţii, acţiuni în care procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj şi de cel al Serviciului Român de Informaţii. Percheziţiile au fost făcute la două cabinete de profil ale Oficiului pentru Expertiză Medicală, situate în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în care lucrează medicii Sorin Mircea Paşca şi Elena Mihăescu, la domiciliul din Şimleu Silvaniei al doctorului Paşca, dar şi domiciliul unui apropiat al acestuia, tot în Şimleu, precum şi la cele trei asistente urmărite penal.
Până la acest moment, a mai spus Bogdan Chiş, împotriva celui de-al doilea medic al Oficiului pentru Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă, Elena Mihăescu, nu a fost începută urmărirea penală, însă cercetările vor continua.
Anchetatorii vor să verifice care dintre beneficiarii pensiilor de invaliditate încasează aceste sume în mod necuvenit.

Activitate suspendată la cabinetul de expertiză medicală
În zilele de joi şi vineri (16 şi 17 ianuarie), activitatea cabinetului de expertiză medicală din incinta SJU Zalău va fi suspendată, urmând să fie reluată luni, 19 noiembrie, ne-a declarat Mircea Pop, purtătorul de cuvânt al CJP Sălaj. În ceea ce priveşte contractul de muncă al medicului urmărit penal pentru luare de mită, acesta nu va fi suspendat de către conducerea instituţiei, de vreme ce Paşca nu a fost arestat. Ba mai mult, doctorul este aşteptat să revină la muncă.
În prezent, în evidenţele CJP Sălaj figurează 10.732 de pensionari pe caz de boală dintr-un total de aproximativ 60.000 de pensionari.
Medicul Sorin Paşca îşi desfăşoară activitatea pe această specialitate din 1996, ca medic rezident, iar din anul 2000, ca medic primar. Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea sta după gratii între trei şi 12 ani.

Riscă să-şi piardă postul din Comisia de Evaluate a Persoanelor cu Handicap
În paralel cu activitatea din cadrul Oficiului, Paşca este şi membru al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj. În ceea ce priveşte aceste raporturi de muncă, reprezentanţii CJ Sălaj susţin că „instituţia aşteaptă o comunicare oficială din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, urmând a lua măsuri în funcţie de cele dispuse de anchetatori. Conform legislaţiei muncii, contractul individual de muncă se poate suspenda, până la finalizarea cercetărilor penale, numai în cazul arestării preventive a persoanei titular a contractului de muncă sau, după caz, dacă această persoană a fost trimisă în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută. Contractul de muncă încetează de drept în cazul unor pedepse privative de libertate date în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive sau ca urmare a interzicerii exercitării profesiei ca măsură complementară de siguranţă. În funcţie de cele menţionate anterior, CJ Sălaj va întreprinde toate măsurile legale necesare pentru funcţionarea în continuare, în bune condiţii, a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte”.

Alte articole

44 Thoughts to “Patru persoane urmărite penal în dosarul pensiilor de invaliditate. Medicul Sorin Paşca, acuzat pentru luare de mită”

 1. Anonim

  daca va fi gasit vinovat o intrerbare de un milion

  1. anonim

   mai sunt si alti medici cum e unul cu G—-a care suna intre tine siti confirma ca 190 costa o asa zisa injectie de picioare care zice (daca nu-i apa de ploaie )ca-ti trebuie 2 ca sa fie 400 rotund si asta merita acolo la zdup dar nu dureaza mult ca dumnezeu nu-i lasa pina in veci

 2. Anonim

  Presa scrie doar atat

 3. Anonim

  daca di doctor a facut abuz de functia pe care o are poate fi gasit vinovat daca da atunci sa ia in considerare ofiterii ati coruptie dosarele persoanelor care au facut conteststie si su li sa aprobat pensiie

 4. Anonim

  nu ca nu ar fi bolnave din alte motive sa se caerceteze

 5. Anonim

  rog pe cei care fac ancheta sa verifice toate dosarele si de la handicap

  1. Anonim

   mai este un medic G—-a care urla la tine ca- codru si mai si suna intre tine sa intrebe doamne sfinte pe asistenta cit este o injectie de picioare asai cai 190 de lei si inca una pentru celalat picior sa fie rotund dintrun foc 400 si poate-ti face apa de ploaie ca dupa ce mergi acasa esti bolnav ca inainte, ca asistentele se uita una la alta de vezi cu ochii ca te fraiereste cu toate ca stie ca lucrii intr-un domeniu sus pus nu-i pasa mare politician PINA CIND DOMNILOR VA LASA CEL DE SUS

   1. Anonim

    injectia se numeste synocrom si sunte de 150 lei pana la 250 lei eu mi le-am luat singur de 3 ori chear 850 lei synocrom forte,si nu se compenseaza

 6. no name

  Sef peste tot: comisie de expertiza, comisie de handicap si, culmea, seful comisiei de disciplina de la colegiul medicilor. Disciplinat doctor si corect, nu gluma.

 7. Anonim

  Iar la cei care nu ii ofereau nimic, urla ca-n codru si vorbea urat, nedand , astfel , dovada de om intelectual …. speram sa se termine odata cu atatea “atentii” care trebuie date ca sa fii bagat in seama …. sa ne ajute Dumnezeu sa nu ajungem pe la spitale …. rusine domnule “sef” de …. mita !!!!

 8. Anonim

  PREGATITI-I O CERCETARE LA POTROVITA ODATA CU SCANDALUL PENSIONARII SI HANDICAPATII, PRESEDINTE DE CLUB SPORTIV CU CERTIFICAT DE HANDICAP ,CA SA NU PLATEASCA IMPOZITELE, CARE ISI FACE VACANTELE LA SCHI IN AUSTRIA PE BANI MANARITI DE LA CLUB SI DIN PRIMARIE

 9. Anonim

  acum se trezesc si procurorii,toata lumea stia ca daca vrei sa te pensionezi de boala mergi la Puscas ca te rezolva..
  acolo si-a facut ucenicia d-l pasca.
  pe tartorul invatator de ce nu-l intreaba nimeni nici acum in al 12-lea ceas?

 10. cetatean al urbei

  sa dea d-zeu cel sfant sa plateasca toti cei vinovati ca nu-i mai satura dracu odata inbolnavesc oamenii stind pe la usile lor sa-si goleasca buzunarele caci altfel n-au nici o sansa indiferent ca este sau nu bolnav pe drept este un sistem putred din temelii trebuie retezat dar nu stiu cine mai poate face dreptate nu se gandesc la cel de sus ca o sa-i bata rau de tot . . . . va veni si acea vreme fiti siguri

 11. ana

  Nu 12 ani de inchisoare , ci 22 de ani la cat isi bat joc de bietii oameni acesti doctori . Romanul cand merge la doctor trebuie sa se milogeasca pentru dreptul lui , sa umble cu plocoane si cu plicurile cu bani . Oare cand ii v-a satura D-zeu de bani pe acesti “doctori”care nu vorbesc cu tine pana nu isi vad buzunarul plin? Sau mai sunt si din alta speta , la care le dai plicul , dar care , fara nerusinare , iti spun ca mai trebuie , ca la el o operatie costa atat …. Dar bine ca platim asigurari sociale , chiar daca nu mergem cu anii la doctor , daca suntem sanatosi . Iar cand ajungem , platim la un doctor dublu cat toata contributia la stat . Apropo , aceea contributie unde merge ? Ca daca te imbolnavesti , nu sunt fonduri pentru retete compensate , trebuie sa-ti cumperi medicamentele pe bani , daca se imbolnavesc copii , idem. Vrei o analiza , ca , de , esti asigurat nu sunt fonduri , incercati luna viitoare …. Aaa , sunt pentru doamnele din birourile caselor de asigurari si mai stiu eu ce birocrati…. ca trebuie sa primeasca remuneratia(nu mica ) pentru stat la telefon , barfit si pierdut timpul de pomana ….Acesta este sistemul nostru de asigurari sociale , pardon sistemul de asigurari a buzunarelor doctorilor , asa ca pacat ca doar despre acest doctor este vorba acum , cand mai sunt atatia ca el ….

 12. anonim

  mama avea dreptul la pensie de handicap cu boala pe care o are ,multe femei depistate cu 6 ani in urma au beneficiat de pensie iar ei i-au cerut sa documenteze ca are boala inainte de 25 de ani (acum are 64) binenteles ca nu am mai gasit documente in arhiva unde a fost diagnosticata fiindca trecusera 30 de ani iar cele pe care mama mea le avea ierau dupa varsta de 34 de ani asa ca i-a respins dosarul…probabil nu m-am prezentat cum trebuia ……

 13. Anonim

  este adevarat ca nu puteai sa mergi la comisie ,chiar daca aveai diagnostic,fara sa ai plicul la indemana,nu era de induplecat medicul Sorin Pasca,tipa la tine si te trimitea acasa,toti cei care asteptau pe hol sa intre la comisie aveau banii pregatiti,pacat ca nu l-au arestat pana acum,a umilit si si-a batut joc de atatia oamenmi sarmani,12 ani de puscarie sunt putini

 14. Vlad

  As fi perfect de acor cu ceea ce s-a facut, daca ar raspunde toti medicii din spitalul judetean.Nu suntem naivi sa credem ca acest domn e singurul care a facut asta.El e tapul ispasitor, pt. ca cineva a vrut asta.
  Toata lumea stie ca in spitalul judetean sa intampla lucruri mult mai grave cu bietii bolnavi.Si-atunci, e corect? De ce sunt protejati cei din spital, mai ales cei de la chirurgie?

 15. ciuciu

  va creste spaga ca vin alegeri

 16. Anonim

  pacat e un doctor si un om deosebit rusine celor care improsca cu noroi

 17. Anonim

  d na MIHAIESCU vorbeste ffff urat cu bolnavii desi parintii ei au fost niste oameni DEOSEBITI dar sa nu uite ca exista o roata a vietii

 18. Anonim

  toti medicii asteapta sa le dai dar de unde ? ca avem salarii mici mult mai mici decat ei RUSINE

 19. Anonim

  toti isi fac concediile in strainatate cu bani grei de unde ?

 20. Anonim

  mama mea are acte ca boala de care sufera este inainte de 25 de ani si acest doctor ia taiat pensia de handicap sa judecat ani buni si a castigat in instanta
  acum are o pesie 33 lei datorita instantei nu comisieii

 21. Anonim

  NU stiu care e logica sa fi bolnav nu beneficiezi de nimic esti sanatos si ai pensie

 22. anonim

  De ce-i anchetat numai d-nul Pasca? Care medic din ROMANIA nu pretinde plicul? Nici un medic nu cere dar daca nu dai bani nu te baga nimeni in seama. Dar vin cu intrebarea cine determina persoanele sa se pensioneze de boala? nu sistemul? Persoanele peste 50 de ani ce sa faca pana la 60ani?daca raman fara loc de munca? sa cerseasca? Pensia anticipata este penalizata cu 75% daca nu ai vechime de 38 ani. De ce n-au lasat Legea pensiilor anticipate asa cum a fost, aici sunt in avantaj cei care n-au nici un an de munca deoarece vor avea ajutor social 350 lei.

 23. anonim

  Nici de poarta spitalului nu poti trece daca nu dai bani. Asistentele isi bat joc de bolnavi daca nu dau o mica atentie. Care medic nu asteapta bani, iar daca nu dai risti sa nu fi consultat . Cineva a vrut sa-l inlature pe dr Pasca ca sa-i ia locul. Medicul care va fi in locul lui nu va lua bani? Medicul care a fost inaintea dr Pasca n-a primit chiar nimic de la bolnavi?
  Numai bolnavii pot vindeca personalul din spital daca nu va da nici unul nimic dar din pacate asta nu se va intampla niciodata.

 24. XXX

  FATARNICILOR CEI CARE IL CUNOASTETI CU ADEVARAT PE DR. PASCA SI STITI CA ESTE UN OM DEOSEBIT DE CE NU COMENTATI NIMIC? IN PLUS ASISTENTELE DINSULUI SUNT NISTE FEMEI DEOSEBITE.DUMNEZEU IL VA AJUTA PENTRU CA STIE CE OM ESTE.
  BINE CA PE MIHAESCU NU O IA NIMENI LA INTREBARI.

 25. anonim

  In primul rand nimeni nu poate cunoaste cu adevarat pe cineva, nici dupa o viata traita impreuna cu aceea persoana. Desigur ca orice persoana va incerca sa ascunda fata de familie sau prieteni ceea ce ii prejudiciaza imaginea. Din cate stiu eu, respectivul medic este sef atat in comisia de incadrare in grad de handicap (deci nu doar membru), cat si in cadrul comisiei de incadrare in grad de invaliditate(medic sef al asigurarilor sociale in cadrul Casei Judetene de pensii. Ceea ce pot sa afirm in mod cert in legatura cu aceste medic este faptul ca si-a batut joc de mama mea schimbandu-i gradul de invaliditate din gradul 2 in gradul 3 pe motiv ca oricum cuantumul pensiei va ramane neschimbat. Adica pentru el nu a contat daca mama mea este bolnava sau nu, nu l-a interesat nici ca incalca legea, i-a schimbat gradul de invaliditate doar ca acesta era interesul lui. Pentru el a fost foarte usor sa schimbe gradul de invaliditate al mamei mele, fara sa incerce macar sa vada cat de bolnava este, dupa 24 de ani in care mama mea a fost permanent bolnava si incadrata in gradul 2 de invaliditate. Si sa va explic cum s-a intamplat…in anul 2010 am deschis un proces pentru despagubiri civile, deoarece mama mea este victima unui accident rutier. Desigur, primele doua sau trei ternene ale procesului au fost amanate fara un motiv concret, pana cand mama mea urma sa mearga la reexpertizarea anuala. Cand s-a intors mama mea de la expertiza mi-a povestit ca primul lucru pe care i l-a spus medicului este “eu nu sunt cu mita”, bineinteles mama mea are si probleme psihice dupa suferintele indurate si de cele mai multe ori nu se mai poate controla. Si acest lucru se datoreaza in mare parte unor astfel de oameni care sunt in stare sa ingradeasca dreptul la sanatate si dreptul la viata al unei persoane pentru a-si atinge telurile. Deoarece mama mea a prezentat acte medicale noi, medicul Pasca a certat-o si i-a zis ca trebuie sa mearga in Bucuresti pentru expertiza. Mama mea i-a raspuns ca este bolnava si nu poate merge singura, si atunci medicul Pasca a zis ca daca nu merge in Bucuresti ii schimba gradul de invaliditate din 2 in 3, ca oricum pensia va ramane neschimbata, adica va primi tot 350 lei.Astfel ca pe domnul Pasca care are doua facultati, ambele de medicina daca bine stiu, nu l-a interesat daca mama mea e bolnava sau nu, nu l-a interesat nici daca incalca legea care spune ca in cazul in care pensionarul nu se prezinta la INEMRCM Bucuresti cand i se cere, i se sisteaza pensia, in schimb, fara a face o analiza medicala, o investigatie medicala, fara sa ceara acte noi doveditoare ale bolii (cum am inteles ca facea in alte cazuri), i-a schimbat gradul de invaliditate. Probabil va intrebati de ce? dar pentru orice om care gandeste putin e logic. Cand am vazut decizia medicala cu gradul 3 de invaliditate, am decis sa nu fac contestatie, deoarece aceasta ar fi dus la o multime de amanari ale procesului civil in care eram implicat. Am decis sa tac, deoarece oricum nu avea relevanta in proces, dar in momentul in care in procesul civil judecatoarea a dat cuvantul avocatului partii adverse, prima fraza adresata judecatoarei pe un ton bucuros a fost urmatoarea; “doamna nu mai are drepturi la pretentii deoarece nu mai este incadrata in gr2 de invaliditate” De unde stia avocatul acest lucru daca nu i-a facut o vizita dr Pasca? Si daca nu a cerut acordul judecatoarei, cu ce drept, a vizitat el un medic care putea influenta soarta procesului, cand avea la dispozitie calea obtinerii unei expertize medico legale in cazul in care avea indoieli in privinta actelor medicale depuse? Deoarece am raspuns instantei ca mama mea are aceleasi drepturi la pretentii si in gradul 3 de invaliditate ca si in gradul 2 de invaliditate, dosarul medical al mamei mele a fost trimis de de dr Pasca in Bucuresti la INEMRCM, inca in aceeasi luna unde era aranjat ca mamei mele sa-i schimbe si ultimul grad de invaliditate. Este o poveste lunga pe care o intrerup aici, dar oricum dr Pasca are aliati puternici care il apara ca doar nu degeaba cei care trebuie sa aplice legea au trecut cu vederea declaratiile mincinoase ale medicului care se bat cap in cap. Eu ma intreb, cum de acest medic cu doua facultati de medicina care incadreaza atatea cazuri noi in pensii de invaliditate, in primul moment are asa multe cunostinte medicale ca ii schimba gradul de invaliditate pe loc si in al doilea moment desi legea spune clar ca verificarea de expertiza se face local de catre un al medic al asigurarilor sociale, el trimite dosarul medical in Bucuresti la INEMRCM si astfel incalca si legea care nu-i dadea voie ca in calitate de medic care a facut ultima expertizare medicala, sa mai faca o expertiza, (si in concluzie nici sa se ocupe de dosarul medical al mamei mele) dar dovedeste si faptul ca el este incompetent, si nu putea aprecia daca mama mea e bolnava sau nu. Si mai mult de atat ma intreb, cum de a stiut sa aprecize cat de bolnava este mama mea in privinta gradului de handicap unde tot el este sef, si unde nu a cerut parerea altor specialisti. Procurorii si politistii care s-au ocupat de plangerea penala depusa de mine au inventat minciuni de copii retardati ca sa il scape pe medic. De cate ori ma duceam sa vad stadiul lucrarilor, ori procurorul, ori politistul era in concediu, au amanat cauza timp de un an jumate prin diferite tertipuri pentru a contribui la prescrierea faptei si nici macar o data nu m-au lasat sa vad dosarul la parchet desi am cerut in scris acest lucru. Nu au facut nici macar o verificare sa stabileasca daca mama mea ar trebui sa beneficieze legal de pensie si sa stabileasca daca impotriva ei s-a facut un abuz sau nu. Dar vad ca anchetatorii au voie sa verifice daca pensionarii de invaliditate incaseaza pensiile in mod cuvenit …”Anchetatorii vor să verifice care dintre beneficiarii pensiilor de invaliditate încasează aceste sume în mod necuvenit.” dar sa verifice daca pensionarul nu poate incasa sumele care i se cuvin nu au avut voie. Doar dupa sapte luni de zile am reusit sa vad dosarul medical original al mamei mele, si acest lucru doar dupa ce am depus plangere penala la politie. Si in acest timp au aparut acte noi in dosar, in timp ce unele au disparut. Cand l-am intrebat pe dr Pasca de ce nu-i da foaie de drum la mama daca tot o trimnite in Bucuresti la INEMRCM, mi-a raspuns sec “daca nu-mi convine sa-l dau in judecata”, apoi cand am cerut pentru prima data dreptul sa vad dosarul medical al mamei mele, mi-a raspuns ca nu am dreptul pe baza legii drepturilor pacientului, care nu interzice asa ceva. Cand am insistat sa vad dosarul a spus ca il pot vedea daca merg cu mama mea, dar mi-a inmanat doar o parte din actele medicale in xerocopie, cele care nu erau importante..Povestea e lunga si pentru cele afirmate am dovezi, pe care doar un om corupt sau favorizator nu le ia in seama.Acest om a contribuit la distrugerea vietii mamei mele si respectiv a mea limitandu-ne sansele la tratament si la viata deoarece in momentul in care Inemrcm a emis decizia medicala ilegala fara drept de contestatie in urama unei verificari de expertiza fictive si aranjate, cabinetul de expertiza medicala salaj nu a mai emis decizia medicala pe care o prevede legea, ca sa pot face contestatie si sa urmez pasii legali…Greseala mea a fost ca am avut incredere in politie si parchet. Ce sa mai zic de plangerea pe care am depus-o la politie in urma cu doi ani impotriva medicilor care in parte mi-au distrus sanatatea si la care nu am primit nici un raspuns. Dar se va face lumina in acest caz si daca va fi ultimul lucru care il fac, pentru ca mama mea a suferit mult in viata, si acum este internata in spital, si medicii care ii tot minimalizeaza gravitatea afectiunilor medicale pentru a o impiedica sa-si obtina drepturile sunt mana in mana si se protejeaza intre ei.Fiind internata luni in spital desi tusea extrem de mult si avea febra, medicul care o trateaza a inceput sa imi spuna pe un ton nervos ca mama mea nu are nimic la plamani si ca are doar probleme femeiesti. A vrut sa o externeze a doua zi daca bine am inteles si a chiar certat-o pe motiv ca a sters varul de pe perete cu patura, in loc sa se ocupe de investigatiile necesare.Dupa patru zile de la internare aflu ca are aprindere de plamani sau nu stiu ce boala la plamani, la sase zile de la internare la fel tusea de nu putea vorbi, si avea stari de voma. Asta fac medicii in ultimul timp, mana in mana,de cand am deschis procesul pentru despagubiri civile, ii schimba diagnosticele in altele mai usoare sau le minimalizeaza, doar ca sa o impiedice sa isi redobandeasca drepturile. Si ce am scris aici nu este nici 10% din cate s-au intamplat in tara asta in care statul de drept exista doar pentru cei fara bani si neajutorati.

 26. Anonim

  anonim ar trebui overificare foarte serioasa la toti cu certificate de handicap in special la medici care au acest certificat de handicap rusine cum pot sa puna un diacnostic si cei mai multi de la sate care la ful sint cu certificate de handicap si sint sutiti de impozite se afla in toate primariila acesta este un furt din avutul nostru

 27. MARIAN

  anonim ianuarie 19, 2014 at 3:12 pm -dacxa este chiar asa…de ce nu iti lasi numele, real???

 28. anonim

  cred ca domnul doctor a calcat cu stangul! o sa primeasca oameni inapoi sumele cu care au contribuit?

 29. tudor

  foarte multi bani sant furati de cei cu pensie de handicap dar foarte sanatosi pe doua cai odata nu platesc impozit la stat plus mai primesc si pensie de handicap daca se vrea dreptate si bani la buget sa nu se tot planga ca nu au de ce D-NA CAMPEANU NU FORMEAZA OCOMISIE DAR COMISIE ADEVARATA DE VERIFICARE A TUTUROR DOSARELOR OARE DE CE NU SE VREA ADEVARUL?DE CE S-A DAT FRAU LIBER LA TOT FELUL DE PENSII CU MULTI ANI IN URMA OARE DE CE ? STIE CINEVA? STIM TOTI CA ESTE MAFIE DAR CINE O POATE STARPI? CINE ARE INTERESUL? DOAR NOI CEI DE JOS ATAT SA FIM SANATOSI SA-I MAI RABDAM!!!!

 30. Anonim

  Va rog sa verificati persoanele cu handicap permanent in special cei cu poliartrita reumatoida, nu dosarele lor care au mai fost verificate de comisii de la Bucuresti.Trimiteti-i la Bucuresti sa fie expertizati, in urma efectuarii analizelor.
  Mita pt. intocmirea dosarului pentru handicap este de 500 euro.La comisia de expertiza au ajuns doar banii si dosarele, oamenii nu au trecut pe acolo niciodata fiind incadrate la handicap permanent nerevizuibile , stiau domnii doctor de ce.Bine ca-i cheama la control anual pe cei cu picioarele amputate.Poate intr-un an cresc la loc…
  Verificati folosind acest criteriu, daca vreti adevarul il puteti afla.

 31. Anonim

  Sarmanul PASCA! stiti vorba aceea ” fiecare isi gaseste nasul” si mai este una “Sa fii mare nu-i mirare sa fii OM e lucru mare”.El nu a fost om pentru cei care trebuia sa fie(adica cei bolnavi si in suferinta) .De ce s-a mai facut doctor.Nici de veterinar nu era bun daca nu a avut mila de nimeni.Nu a tinut cont daca esti bolnav sau nu ci doar de bani.Nu ai avut bani te-a lasat sa mori chiar daca ai fost bolnav si era dreptul tau sa primesti pensie de boala dupa 37 de ani lucrati.. S-a crezut Dumnezeu la Comisia de expertiza care era considerata “OGRADA ” lui.Sper sa primeasca ceea ce merita !

 32. Anonim

  dr PASCA a avut niste parinti minunati corecti toata lumea i-a cunoscut si au fost bolnavi i-ar fi placut dr sa se comporte cineva asa urat cum se comporta el dar fratele dr este un om deosebit nu s-a auzit niciodata sa ceara sau sa vorbeasca urat cu bolnavii

 33. Anonim

  doctorii trebuie sa stie ca salariile nu au mai crescut de 4 ani iar preturile au crescut de n ori si avem salarii f mici de unde sa dam ?

 34. gigi

  pt MARIAN ianuarie 19, 2014 at 8:06 pm
  Pt tine asta e important in aceasta poveste, numele omului, sau esti implicat si tu pe undeva, in aceasta problema si te deranjeaza de fapt realitatea?

 35. anonim

  dl doctor pasca,te mai viziteaza colegul dv garbea? la comisia de handicap pentru a spune asta da asta nu! ati crezut ca lumea e chiar asa de proasta? toate se platesc! sa miscat roata! era si cazul…! multumim anticipat

 36. anonim

  De ce nu mi-am lasat numele? Pentru ca nu are rost sa imi fac mai multi dusmani, pentru ca asa cum gradele de invaliditate ale mamei mele au fost aranjate din Zalau pana in Bucuresti de mai multe ori, la fel se pot aranja multe alte lucruri. Oricum cei implicati stiu cine sunt si daca vre-un jurnalist cinstit va dori sa publice toata povestea, atunci se va face la momentul potrivit. Mama mea a fost internata de doua ori la INEMRCM Bucuresti in anii 1989-1990 si inca de pe atunci cei de acolo au incercat sa treaca cu vederea afectiunile medicale, intai tribunalul a trimis-o pe mama in Bucuresti la expertiza pe o adresa falsa, apoi a fost internata la INEMRCM 14 zile pentri verificare de expertiza, dar la iesire i-au dat un bilet de iesire din spital necompletat, fara afectiuni. Doar la urmaatoarea internare in momentul caderii regimului Ceausescu i s-au recunoscut afectiunile, si doar in parte. Pensia mamei mele a fost obtinuta pe cale judecatoreasca, dupa 3 ani de procese, si in urma scrisorii adresate Ministerului sanatatii pe aceea vreme. Si ghici? Ce am gasit in dosarul medical al mamei mele? raspunsul ministerului sanatatii care in loc sa raspunda mamei mele la scrisoare a trimis scrisoare la comisia medicala din zalau sa se ocupe ei de caz.
  Si am uitat sa zic ca la reevaluarea facuta mamei mele de dr Pasca,stiti ce a intrebat-o? …In Bucuresti nu poti merge dar la tribunal da? Si daca pentru el Bucuresti e totuna cu tribunalul din Zalau, mai ales ca mama nu mergea nici acolo ca avea crize de nervi, care ii faceau rau. Tot ceea ce am afirmat aici, este prezent si in dosarul de la parchet, si au fost scrise in urma cu un an jumate. Ca nu ma apuc eu sa inventez astfel de povesti neavand ce scrie. Toti medicii participanti la schimbarea gradelor de invaliditate ale mamei mele sin gradul 2 in gradul 0, de parca s-ar fi vindecat prin magie intr-o noapte, sunt extrem de vinovati. Daca considerau ca mama mea e sanatoasa, decizia medicala trebuia sa fie emisa de care comisia locala, nu de catre INEMRCM, deoarece acestia din urma emit doar concluzii, decizia medicala cu grad zero trebuia sa contina formele si conditiile de munca in raport cu afectiunile existente, si mai mult de atat, termenul dreptului la contestatie tiparita in josul deciziei medicale. Dar aceste conditii specificate de legile in vigoare au fost incalcate. Am facut contestatie la decizia emisa de Casa de Pensii Salaj, dar au aranjat si acolo si mi-au dat raspunsul dupa 300 de zile in loc de 45 cat erau legale, astfel ca nu am putut depune actiunea in instanta in termenul legal.Neavand bani este greu sa dovedesti adevarul si in justitie ca expertiza fictiva facuta de catre INEMRCM nu poate fi combatuta decat cu o alta expertiza medicala de aceeasi putere, sau mai mare. Poate dr Pasca a fost corect cu unii oameni, care si-au format o opinie, si acum ii tin partea, si precis sunt si fanatici in randul lor, dar eu stiu ce a facut in cazul mamei mele, nici macar nu a avut bunul simt sa-i vorbeasca frumos tinand cont de problemele psihice pe care le are. Nu am nimic cu medicii cinstiti, si m-am saturat de cei care le motiveaza faptele, nu au nici un drept sa ceara bani sau sa primeasca cadouri de la necunoscuti. Daca nu le ajunge salariul, sunt cai legale de urmat, ca precis nu traieste nici unul din 300-350 lei cum o fac pensionarii. Cand am deschis procesul pentru despagubiri civile m-am exprimat gresit, am scris asa ..deoarece mama este incadrata si in prezent in gradul 2 de invaliditate, are dreptul la despagubiri civile si in prezent….si din aceasta cauza au facut jocul asta murdar, ca au crezut ca daca ii schimba gradul de invaliditate renuntam la proces, sau ne inchid gura. dar procesul pentru despagubiri nu avea nici o legatura cu gradul de invaliditate, deoarece poti avea dreptul la despaghubiri pentru vatamare corporala, fara sa fii incadrat in grad de invaliditate..

 37. claudia

  Imi pare rau ca sa intamplat asa

 38. emil

  dar clica lui angelescu cu pasca si etc.doctori din spital ce ziceti domnilor flaminzi?

 39. Anonim

  mizerabilii….

 40. eu

  Voi ar trebui sa stati in vitrina.astia cu comentarile.uite unde erau cei mai cinstiti romani

 41. ANONIMUS

  RUSINE CELOR CARE NU SUNT IN STARE SA LE PUNA CATUSELE ASA DUPA CUM MERITA SI MASI ALE LA NESIMTITA DE MAHAIEASCA ,OBRAZNICA SI NESIMTITA CARE ARE TUPEUL SA SPUNA CA ,,PENTRU MINE NU CONTEAZA DIAGNOSTICELE PUSE DE MEDICII DE SPECIALITATE ,EU HOTARASC DACA DAU S-AU NU PENSIE ” CUM ESTE POSIBIL SA MAI FIE DOCTORII ACESTIA LA COMISIE ,CUM ESTE POSIBIL SA DEA PENSIE DE HANDICAP UNORA CARE NU AU NICI O SUFERINTA ,IAR ALTII CARE SUNT DUSI PE SUS S AU SUNT IN STADII TEREMINALE SA LI SE TAIE PENSIILE ???RUSINEEE!!!

Leave a Comment