Fostul primar din Meseşenii de Jos, trimis din nou după gratii: 5 ani şi jumătate pentru şase infracţiuni

Magistraţii Judecătoriei Zalău au pronunţat joi, 21 iunie, soluţia în dosarul în care fostul primar al comunei Meseşenii de Jos, Sandu Bercean, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.
Fostul edil social-democrat, care are la activ o condamnare cu executare, a fost trimis din nou în spatele gratiilor, după ce a fost găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat faptelor de corupţie sub forma participaţiei improprii, două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat faptelor de corupţie şi de trei infracţiuni de fals intelectual asimilat faptelor de corupţie.

Bercean s-a ales cu o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare. De asemenea, instannţa i-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei principale, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii aplicate prin aceasta, precum şi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei închisorii.

Sandu Bercean a fost trimis în judecată în primăvara anului trecut, anchetatorii stabilind că în 2012, în perioada în care era la cârma Primăriei Meseşenii de Jos, a cauzat un prejudiciu de peste 300.000 de lei, după ce a plătit ilegal lucrări de investiţii la un drum comunal, deşi aceleaşi lucrări fuseseră contractate, efectuate şi decontate în baza altui contract economic, şi a plătit integral lucrările de reabilitare a Şcolii din Meseşenii de Sus, deşi constructorul nu executase nici jumătate din investiţie.

Fostul primar PSD-ist a fost condamnat in 2014, la şase luni de închisoare cu executare, pentru conflict de interese în formă continuată, conflict de interese şi fals intelectual. El a stat în spatele gratiilor doar două luni şi jumătate.
Potrivit procurorilor, în perioada 2007-2012, el a achiziţionat, în mod repetat, mărfuri de la societatea soţiei sale, cu scopul de a realiza un folos material indirect pentru aceasta din urmă de peste 145.000 de lei. De asemenea, în perioada 2011-2012, Bercean a achiziţionat mărfuri de la firma fiului său, cu scopul de a realiza un folos material indirect pentru acesta din urmă în valoare de circa 15.000 de lei. Cu mărfurile respective a fost aprovizionat Centrul de Zi aflat în subordinea Primăriei Meseşenii de Jos. Primarul a declarat judecătorilor că nu a urmărit obţinerea unui profit pentru sine sau familia sa, ci doar să rezolve problemele sociale din comunitate. În plus, el a emis, la finele anului 2009, o dispoziţie prin şi-a angajat fiica în funcţia de consilier personal.

Alte articole

6 Thoughts to “Fostul primar din Meseşenii de Jos, trimis din nou după gratii: 5 ani şi jumătate pentru şase infracţiuni”

 1. Anonim

  si acuma sa se extinda verificarile si la copii lui ! mai ales la fiu lui ! actualul primar de Mesesenii !
  sa verifice DNA cum a reusit famila Berceanu sa aiba 2 proiecte pe fonduri europene, adica sa-si faca doua case pentru amandoi copii, asazisele pensiuni din bani europeni !
  sa verifice DNA cum a reusit feciorul sa finalizeze proiectul cand era deja primar ? cum a reusit sa-si inchida “firma” pe care avea proiectul si cei de la APDRP sa nu observe nimic !
  sa se verifice cum a fost posibil sa fie finatate cele 2 proiecte, fara sa se verifice asazisele “conditii artificiale” ? sa fie verificati si ceilati din Meseseni cu proiecte pe acelasi tip de masura si sa vedeti ce MAFIE a fondurilor europene s-a dezvoltat in aceea comuna sub conducerea si indrumarea familiei Berceanu !
  intrebati doar pe cei din priumarie si o sa aflati multe informatii despre cum se “rezolva” un proiect pe bani europeni !

 2. Roxana

  Cine sunteti dvs de a judeca ce sa faca DNA Sau pers care sunt victime ale sistemului asta politic nenorocit in care traim, dvs nici nu stiti despre ce e vorba mai exact nu cunoasteti cazul cum va exprimati despre un caz care nici macar nu il cunoasteti? Sunteti total pe dinafara si cu proiectele europene,oricine poate sa castige asa ceva nu iti trebuie nici pile ca sa poti obtine asta, si vb de ceea ce cunosc si stiu, si eu am castigat proiecte si altii pe care ii cunosc si sa stiti ca nu e usor sa castigi asa ceva si in cazul lor exista la del ca in cazul celorlati cu proiecte anumite criterii care se respecta si indeplini.Oamenii ca dvs care vb fara sa cunoasca exact cazul domnului Sau a celorlalti acuzati din Politica strica Romania ca vorbiti total in necauza aiurea 😡.Dvs nu cititi cu atentie ce scrie in articol numa exact pedeapsa care se aplica, nu sunt in foloase proprii ca daca ar fi fost asa avea si primaru masini luxoase case apartamente ca toti ceilalati care si-au pe banii statului.Vai de noi de romani la cata nedreptate se face in tara nici nu ma mira ca fug toti Romanii in strainatate ca romania te omoara cu legile Prost aplicate pt cei criminali violatori droghisti ,pentru cei care se ocupa de prostitutie Bine ca se dau 1 Sau 3 da pt cei care care chiar nu au facut nimic din toate astea iti da 5?what is that?😤🤨Inainte sa judecati ganditiva de 2 ori nu sariti imediat ca nu stiti despre ce vorbiti la ce presa proasta avem azi in tara numa minciuni scrise peste tot.Mai avem mult de invatat ca si popor f mult daca se gasesc in continuare oameni ca dvs care sa atace si pusi sa faca rau.Punetiva in locul omului acesta si ganditiva ca daca are acuma o anumita varsta cand lese ce mai inseamna viata lui 😢dar a familiei lui pe care statul roman o distruge pur si simplu.D-zeu sa ne fereasca de asa durere cat poata sa produca o tampenie de asta.D-zeu sa va ajute domnu Bercean si ca se va face dreptate in cazul dvs va doresc multa putere sa treaceti peste impreuna cu familia!

  1. Anonim

   roxana, vad ca ai cunostinte despre ce se comenteaza ! asta inseamna ca esti cel putin un pic implicata.
   sa lamurim cateva aspecte: Berceanul a facut multe ! si bune , dar si rele ! dar cele bune nu il scuza de cele rele. a “furat” pentru el si familia lui, a “:furat” pentru partidul PSD si nu de putine ori si pentru UDMR, caci sa nu uitam ca fratele lui Seres este viceprimar de aproximativ 10 ani, poate mai mult.
   legat de cele 2 pensiuni, a fost o mare prostie din partea lui sa-si bage copii in “rahat”.
   niciodata cele 2 pensiuni nu au fost ce sa vrut, adica cu destinatie pentru cazarea turistilor! este usor de demonstrat ! au fost gandite ca si casa pentru copii lui berceanu !!!
   problema e ca sunt o multime de elemente care au iz de penal la cele 2 pensiuni !
   sa incepem cu modul de verificare a celor 2 proiecte, modul in care au fost intocmite, finantate, de legaturile dintre cei care au pus la dispozitie sursele de bani si cei care au avut legaturi cu alte proiecte derulate de primarie (iepure, iti spune ceva?)
   sa nu uitam de momentul in care feciorul adevenit primar si de statutul lui de incompatibilitate din cauza proiectuluii ! sa nu uitam cum a reusit sa faca sa dispara acest inconvenient minor ! rezultatul era sa dea toti banii inapoi la APDRP !
   sa nu intram in detalii si despre alte proiecte al lui BwexwU

 3. Anonim

  Toti primari PSD din Salaj sunt niste hoti si corupti.

 4. Anonim

  “Roxana” va invit cu drag sa serviti o ciorbita macar la una din cele doua pensiuni ale copiilor domnului Berceanu…… Si sa petreceti macar un week-end cazat tot acolo …. asta in cazul in care va imaginati ca cele doua proiecte de pensiuni au fost concepute pentru asa ceva…… Naiv mai sunteti…..

 5. Anonim

  Fostul secretar UTC s-a învârtit întotdeauna că sa nu lucreze dar să câștige baban.In rest,un tupeist înfumurat căruia la temniță o să-i iasă fumurile pe fund că la motoreta Mobra!

Leave a Comment