Directorul CNAIR, la Zalău: “Lucrările la centura ocolitoare vor începe în primăvara anului viitor”

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, Ștefan Narcis Neaga, a fost venit marți la Zalău, împreună cu o întreagă echipă de consilieri, experți și ingineri, pentru a evalua și a prezenta împreună cu factorii de decizie din județ, primele soluții și termene referitoare la două probleme de importanță deosebită în ceea ce privește infrastructura rutieră sălăjeană. Este vorba despre surpările existente pe trei dintre drumurile care străbat județul și centura ocolitoare a Zalăului. Prefectura Sălaj a organizat cu această ocazie o conferință de presă în care au fost prezentate câteva constatări făcute la fața locului de echipa din conducerea CNAIR,  pe marginea acestor obiective de importanță majoră pentru sălăjeni. În ceea ce privește șoseaua ocolitoare a Zalăului, directorul CNAIR a dat zălăuanilor o veste bună, aceea că lucrările la centură, respectiv tronsonul II, vor începe în luna martie a anului viitor.

“Este un proiect care apare în masterplan, există un contract semnat pentru proiectare în ceea ce privește studiul de fezabilitate dar și pentru faza tehnică, urmând să se treacă la execuție. Ar fi trebuit să se fi trecut la execuție, însă, din cauza poligonului și a discuțiilor pe marginea acestui obiectiv cu reprezentanții MApN s-a întârziat din nou. Va mai avea loc o nouă întâlnire cu aceștia pentru a se stabili ultimele detalii, însă, traseul va rămâne neschimbat, iar poligonul va rămâne acolo unde este acum, nu se mai pune problema mutării lui. Pentru cei aproximativ nouă kilometri există prevăzută suma de aproximativ 43 milioane de euro, deci nici la acest obiectiv nu există problema finanțării. Vom avea așadar, proiectul tehnic gata în luna octombrie, în lunile de iarnă vom face procedurile de achiziție publică pentru a stabili constructorul, iar în luna martie a anului viitor, lucrările la tronsonul II al acestui obiectiv vor începe”, a spus Ștefan Narcis Neaga, directorul CNAIR, la conferința de presă organizată marți, la sediul Instituției Prefectului Sălaj.

Alte articole

4 Thoughts to “Directorul CNAIR, la Zalău: “Lucrările la centura ocolitoare vor începe în primăvara anului viitor””

 1. Anonim

  Da, da, v-a mai promis PSD că vă dublează salariile, și luați mai puțin! Iar mărirea a fost pentru ai lor, din administrație și forțele lor de protecție (poliție, jandarmi etc.)

 2. există un contract semnat pentru proiectare în ceea ce privește studiul de fezabilitate dar și pentru faza tehnică, urmând să se treacă la execuție

  asta daca mai votati inca unul sau doua mandate pe cei de la PSD.
  adica colo peste 10 ani

 3. nici la acest obiectiv nu există problema finanțării

  minciuni, peste minciuni !
  nu sunt bani !!!
  toti banii se duc la plata pensiilor si a salariilori p asta e imprumuta la greu !

 4. Va incepe la primavara, adica la anul si la multi ani!

  Pana atunci “competentul ” secretar de stat de la Transporturi va fi schimbat, asa ca nu se va mai putea “forta” sa demareze lucrarile la imposibila sosea de centura a Zalaului…
  Deci vorbe, vorbe, vorbe…

Leave a Comment