Cercetat pentru tăiere ilegală şi furt de arbori

Un bărbat de 51 de ani, din localitatea Vădurele, comuna Năpradea, a fost surprins miercuri, 28 ianuarie, în jurul orei 11, în timp ce încărca într-un tractor material lemnos. Acesta a tăiat, în urmă cu câteva zile, 19 arbori din specia “răchita”, nemarcaţi silvic, pe care urma să-i încarce şi să-i transporte la domiciliu, a reieşit din cercetările efectuate.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Ioan B. a fost depistat în locul numit “La Traniş” de un echipaj de jandarmerie, ce se afla în misiune specifică de prevenire şi combatere a delictelor silvice, pe raza localităţilor Năpradea şi Benesat.
După inventarierea şi cubarea materialului lemnos tăiat ilegal, s-a stabilit cantitatea de 2,5 metri cubi, care a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul rezultat fiind de aproximativ 470 lei.
Potrivit sursei citate, în cauză, pe numele făptuitorului, jandarmii au întocmit actele de constatare a infracţiunilor flagrante de tăiere fără drept şi furt de arbori, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou.

Alte articole

Leave a Comment