Bătrân din Şimişna jecmănit de un vânzător ambulant

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au identificat miercuri, 27 iunie, un bărbat de 43 de ani din judeţul Mureş, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă.
“La data de 19 iunie, la ora 10.45, un bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Şimişna, a sesizat Poliția despre faptul că un bărbat necunoscut a pătruns în locuinţă pentru a-i oferi produse la preţuri promoţionale. Profitând de neatenţia vârstnicului i-a sustras suma de 835 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Verificările efectuate de polițiști au dus miercuri, 27 iunie, la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt și continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuinţă sau al celor care încearcă să intre odată cu dumneavoastră în casa scării. Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz etc.), nu le permiteți să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu. Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă diferite organizații și vă oferă ajutorul, nu le lăsați singure sau nesupravegheate în locuință sau refuzați-le din start ajutorul, dacă vi se pare ceva suspect. Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții sau organizații, dacă nu pot face această dovadă.

Alte articole

Leave a Comment