Fin ca fin, dar fotbalul e pe puncte

Criticat de multă lume pentru comportamentul său şi ieşirile pe care le are de multe ori în public, Gigi Becali a fost omul cu ajutprul căruia Steaua a reuşit în ultimii 15 ani performanţe nu doar pe plan naţional, ci şi în Cupele Europene. A fost un fel de “salvator” al clubului din Ghencea, care a apărut exact la momentul potrivit. A făcut, însă, şi multe greşeli, iar una dintre ele este aducerea finului Mirel Rădoi în funcţia de antrenor principal. Aflat în plin scandal cu MAPN-ul pentru indentitatea clubului, Gigi Becali pare să se fi săturat tot ce înseamnă Steaua. Latifundiarul din Pipera a crezut că va da lovitura cu finul Rădoi, că va obţine rezultatele pe care le-a avut Reghecamp, dar diferenţa dintre cei doi este una colosală în ceea ce priveşte meseria de antrenor. Mirel Rădoi este, fără doar şi poate, una dintre legendele Stelei, dar ca antrenor este departe de a fi suficient de “copt” pentru a face faţă pe banca unei campioane, fie ea şi din fotbalul românesc.
Suporterii l-au primit cu aplauze, dar nu după mult timp l-au aşteptat la marginea tunelului ce duce spre vestiare pentru a-l hudui. Probabil, pe bună dreptate, fiindcă Steaua nu a mai avut de foarte mulţi ani un început atât de nefast de sezon şi de campionat.
Până şi Becali, care a pozat cât a putut de mult în omul care-i dă frâu liber finului, a afirmat că Rădoi este principalul vinovat pentru rezultatele Stelei, fiindcă nu ştie să-şi motiveze jucătorii la pauză. La scurt timp a încercat să dreagă busuiocul, dar porumbelul era deja scăpat, iar Rădoi începea să se gândească la plecare încă după remiza cu ASA Târgu Mureş.
A rămas în funcţie, într-una necunoscută, deoarece antrenor principal nu poate fi, neavând Licenţa Pro, iar FIFA a anunţat că nu poate deţine nicio funcţie în staff-ul tehnic la jocurile din cupele europene.
16 puncte din 30 a luat Steaua lui Mirel Rădoi în acest sezon, mult prea puţin pentru un club care se respectă. Au început reducerile salariale la cel mai titrat club de fotbal din România şi a fost redus bugetul pentru transferuri, tocmai pentru că Steaua nu-şi mai permite să rateze calificarea în grupele UEFA Champions League. Ar însemna, probabil, însolvenţa pentru club, aşa cum a avertizat chiar George Becali, mai în glumă, mai în serios.

Alte articole

Leave a Comment