Primăria Zalău a dat startul la încasarea taxelor şi impozitelor locale

Zălăuanii îşi pot achita, începând de luni, 13 ianuarie, obligaţiile către bugetul local. În acest sens, contribuabilii au posibilitatea de a alege între patru variante de plată: la ghişeele Primăriei Zalău, la oficiile poştale, online, prin www.ghiseul.ro, sau la una dintre cele două instituţii bancare cu care municipalitatea a încheiat convenţii în acest sens (CEC Bank şi Volksbank), se arată într-un comunicat de presă al administraţiei locale.
Pentru cei care au accces la internet şi deţin un card bancar, o soluţie o reprezintă plata prin www.ghiseul.ro. „Este o variantă extrem de convenabilă, prin care se pot face plăţi într-un timp scurt, evitând aglomeraţia şi este o modalitate sigură, conform asigurărilor Ministerului Comunicaţiilor. Pentru această modalitate online de plată, utilizatorul trebuie să aibă cont şi parolă, care se obţin o singură dată de la Primăria Zalău, camera 5, în timpul programului de lucru”, informează primarul Radu Căpîlnaşiu.
Din cei peste 26.500 de contribuabili zălăuani pe numele cărora municipalitatea a emis plicuri cu credenţiale (utilizator şi parolă) necesare pentru plata prin intermediul cardului bancar, 288 le-au ridicat de la ghişeele instituţiei. Potrivit comunicatului de presă amintit, în cursul anului trecut, 150 de contribuabili au făcut plăţi prin www.ghiseul.ro, în valoare de aproape 31.000 de lei.
„Pentru că legea permite primăriilor să aleagă dacă cresc sau nu impozitele, decizia noastră a fost de menţinere a acestora la nivelul anului 2013”, a anunţat primarul Zalăului. În plus, persoanele fizice şi juridice care achită impozitul integral până în 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de cinci la sută.
În evidenţele Serviciului Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Zalău sunt 34.972 de contribuabili persoane fizice şi 2.458 de contribuabili persoane juridice.

Alte articole

3 Thoughts to “Primăria Zalău a dat startul la încasarea taxelor şi impozitelor locale”

  1. Anonim

    HAIDETI CU BANII MAI REPEDE SA POATA PLECA CAPILNASIU IN CHICAGO!

  2. Anonim

    MAI anonimule de ce esti asa de rau?

  3. Anonim

    Pai oricum Primaru” face si pleaca unde vrea.Consilierii scapa de el si e bine?

Leave a Comment