Pârjol în urma controalelor inspectorilor Antifraudă în Sălaj

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a efectuat, începând din 3 ianuarie și până în prezent, o serie de controale pe raza județului Sălaj, acțiuni care s-au lăsat cu sancțiuni constând în amenzi mari și confiscări de bunuri. Astfel, inspectorii antifraudă bihoreni, care au în raza de competență și județul nostru au efectuat, în județul Sălaj, verificări la 23 de operatori economici specializați în domenii de activitate precum comerț de legume și fructe, produse alimentare și nealimentare, construcții sau alimentație publică (restaurante, cluburi și baruri). 
Urmare abaterilor constatate de la legislația în vigoare, inspectorii DGAF au dispus aplicarea a 18 amenzi contravenționale, în cuantum de 101.584 de lei, precum și confiscări de bunuri, în valoare totală de 5.946 de lei. 

Reprezentanții DGAF ne-au comunicat totodată, faptul că deținerea și comercializarea bunurilor fără acte justificative și încălcarea obligației de a întocmi și utiliza documente contabile pentru toate operațiunile economice efectuate reprezintă cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale și financiar-contabile constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea. Referitor la acțiunile viitoare ale DGAF, instituția a precizat faptul că acestea sunt subsumate obiectivelor strategice ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, respectiv reducerea evaziunii fiscale și a economiei subterane, precum și creșterea conformării voluntare. Totodată, misiunea principală asumată de DGAF este destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin identificarea şi evaluarea, la nivelul structurilor specializate din cadrul direcției, a unor fenomene de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. 

 

Alte articole

One Thought to “Pârjol în urma controalelor inspectorilor Antifraudă în Sălaj”

  1. Anonim

    Adică un batalion de inspectori, timp de peste două luni de zile au confiscat bunuri de 5.900 lei. Dar cât a cheltuit statul cu acești inspectori în această perioadă?

Leave a Comment