Inspectorii antifraudă fac controale la comercianții de legume și fructe

Inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat o operaţiune, denumită „Ceres”, prin care vor verifica, pe perioada verii, centrele comerciale, pieţele şi târgurile în care se vând fructe şi legume proaspete, au anunaţ reprezentanții Fiscul, care a aplicat amenzi şi confiscări în valoare de 2,75 milioane lei în primele două zile ale acţiunii.
Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au demarat şi anul trecut acţiuni de control la nivel naţional, pe fondul evaziunii ridicate din România, fiind vizate în special firmele care activau în comerţ şi hoteluri, restaurante, cafenele, care formează sectorul cunoscut sub denumirea HoReCa.
În ultimul an, inspectorii ANAF au demarat mai multe operaţiuni, precum “Cristal”, “Venus”,”Hermes” şi “Helios”.
Potrivit estimărilor Consiliului Fiscal, statul român pierde 17 miliarde de euro în fiecare an doar din evaziunea fiscală din neplata TVA.

Alte articole

2 Thoughts to “Inspectorii antifraudă fac controale la comercianții de legume și fructe”

  1. Anonim

    1. pe ce se bazeaza Consiliul Fiscal cand spune ca statul pierde 17 mlrd euro/an. Cum ati calculat?
    2. e usor sa faci estimari din varful biroului, dar cand atunci camionul cu rosii din Spania, daca nu le vinzi in 2 zile, la 30 de grade cat e vara, jumatate le arunci. Faci proces verbal de distrugere, ca asa e legal, si vine anaf-ul si spune ca de fapt le-ai vandut la negru, si iti calculeaza tva. Acest tva intra in estimarile de 17 mlrd ale Consiliului Fiscal. Daca da, inseamna ca acei oameni habar nu au pe ce lume traiesc.

  2. pt anonimul

    pentru anonimu fraudator. rosiile cand se aduc de undeva se aduc in conditii de transportare si se depoziteaza la fel ca sa tina…si iti mai spun ceva…care legume se aduc de dincolo is tratate cu chimicale de tin luni intregi. si iti mai zic ceva dupa gandirea ta rosiile care presupui tu ca le aduci cu camionu nu ti le comanzi cu camionu, iti comanzi cate poti vinde. si inca rosii vrei sa arunci sa pastrezi pana se cantaresc si sa se vada clar cat se pierde. nu sa vii cu povesti ca sa nu platesti la stat…din cauza celor ca tine si a celor ce fura de la stat merge rau tara… leprelor

Leave a Comment