Încep înscrierile pentru ajutoarele de minimis

Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) a făcut publică perioada în care se pot realiza înscrierile pentru ajutorul de minimis.
Astfel, în cadrul programul guvernamental de finanţare prin care firmele pot accesa fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro, vor putea fi depuse cereri timp de 10 zile, respectiv în perioada 15 ianuarie-24 ianuarie. Potrivit site-ului AIPPIMM, înscrierile se vor desfăşura doar online, fără ca data şi ora completării cererii de finanţare şi a celorlalte formulare online să aibă vreo influenţă asupra punctajului”.
Acest program a fost lansat iniţial în vară, însă a fost amânat în urma izbucnirii unui scandal, după ce site-ul Ministerului de Finanţe s-a blocat din cauza numărului mare de solicitări. Motivul blocajului a fost, de fapt, o scăpare a organizatorilor care au propus ca metoda de selecţie să fie „primul venit, primul servit”, situaţie în care toţi antreprenorii interesaţi de acest ajutor s-au grăbit să prindă un loc printre beneficiari. Totodată au apărut şi suspiciuni de fraudare a acordării acestor fonduri, motiv pentru care lansarea perioadei de înscriere a fost amânată, iar asupra procedurii de atribuire au fost operate unele modificări. Astfel, potrivit ultimelor modificări, departajarea se face după criterii bine stabilite: număr de locuri create, categoria IMM-ului, zona unde este implementat proiectul etc. În plus, este solicitată şi o cofinanţare de 10 la sută din partea beneficiarului.

Alte articole

Leave a Comment