Impozitele locale pot fi plătite la CEC şi Volksbank

Zălăuanii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele locale la ghişeele a două bănci, după ce consilierii au aprobat, zilele trecute, încheierea unor contracte de prestări servicii cu Volksbank şi CEC Bank.
Demersul este motivat de faptul că în Primăria Zalău doar trei persoane desfăşoară activitatea de încasare a acestor obligaţii fiscale la ghişee, care trebuie să asigure şi programul de după-amiază. În aceste condiţii, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre de Consiliu Local, „este imperios necesar a se lua măsuri de evitare a aglomeraţiei de la ghişee, în special în perioadele de scadenţă”.
În prezent, contribuabilii zălăuani îşi pot achita impozitele şi taxele locale atât la ghişeele Primăriei, cât şi la cele ale Poştei Române. Edilul Radu Căpîlnaşiu a anunţat, însă, că autorităţile locale îşi propun să rezilieze contractul cu Poşta, care practică un comisionul ridicat pentru sumele încasate (trei la sută din valoarea sumelor încasate, dar nu mai puţin de un leu pentru fiecare tranzacţie).
În ceea ce priveşte comisioanele pe care le vor practica Volksbank şi CEC Bank, acestea vor fi de 2,75 la sută din valoarea tranzacţiei la colectarea în numerar prin ghişeele băncii, respectiv de 0,51 lei/trazacţie în cazul sumelor de maxim 50.000 de lei, achitate prin transfer interbancar în conturi de trezorerie şi de 6 lei/tranzacţie pentru sumele de peste 50.000 de lei şi pentru plăţile în regim de urgenţă, tot prin transfer interbancar.

Alte articole

3 Thoughts to “Impozitele locale pot fi plătite la CEC şi Volksbank”

  1. qwerty

    buna idee. dar cum aflu cat am de plata? merg la primarie si stau la rand vreo 2-3 ca sa-mi spuna cat am de plata. si apoi plec la cec? idee buna dar fara sa te gandesti la toata problema

  2. ytrewq

    Afli usor , on line, de pe site-ul primariei. Ca doar de acea are site , nu?

  3. Anonim

    mergi la banca si intrebi

Leave a Comment