Cei care încasează banii depuşi la Pilonul II de pensii sunt impozitați cu 10 la sută

Persoanele care au încasat deja pensia din Pilonul II au constatat că statul reţine impozit de 10 la sută pe venit, la încasarea banilor.

Taxa este cel puţin suspectă, în condiţiile în care banii sunt depuşi de tine, nu sunt venituri (decât în marja modică a randamentului oferit de administratorii privaţi) şi au fost deja impozitaţi din salariu.

Persoanele care au ajuns la vârsta pensionării şi şi-au încasat pensia într-o singură tranşă au fost în număr de 7.730 şi au încasat în total 68.574.557 lei.

Rezultă o pensie medie de 8.871 de lei, pensie încasată într-o singură tranşă de către beneficiarul Pilonului II, în 7-10 ani de cotizaţii în sistemul privat.

Nu mică le-a fost surpriza proaspeţilor pensionari când au constat că suma nu este liberă de sarcini, ci e taxată cu 10 la sută – impozitul pe venit.

Astfel, impozitul mediu către stat anul acesta a fost de 887 lei, ceea ce aduce pensia privată medie încasată până în prezent la 7.983,9 lei.

Alte articole

5 Thoughts to “Cei care încasează banii depuşi la Pilonul II de pensii sunt impozitați cu 10 la sută”

 1. Anonim

  Pilonul II este un nou jaf pe spinarea pensionarului de rând. Nu chiar aşa de mare ca pensiile speciale dar, totuşi, o sustragere din Fondul de pensii. Era mai corect în regimul socialist când cei care doreau o pensie suplimentară cotizau, suplimentar, cu 2 % nu ca acum când aceşti bani sunt sustraşi de la Fondul de pensii. Dar, oare ce e corect în acest regim putred şi corupt ?

  1. Anonim

   @ 10:46

   Minți! Pilonul II, pe care vrea să-l fure PSD-ul tău iubit, conține depuneri proprietate privată și nominală a salariaților sub 35 de ani.

 2. Anonim

  Şmecheraşii care cred că, contribuie odată la Fondul de Pensii şi sug de la două ţâţe, Pilonul I şi Pilonul II, se înşală. de la Pilonul I vor primi mai puţin, normal. Ne bucurăm că Plonul II va deveni obţional, oricât îşi smulg părul din cap şi-şi rup hainele de pe ei, dimocraţii. Aşa s-a lichidat Pilonul II în Ungaria şi Polonia !

  1. Anonim

   Boule (postac pesedist, fara indoiala), n-ai decat sa-ti donezi tu banii din Pilonul II PSD-ului. Noi, ceilalti, care vrem sa avem ceva pe cand vom iesi la pensie, o sa-i lasam in administrarea fondurilor private. Acolo macar lucreaza profesionisti care stiu sa investeasca si sa obtina profit. Daca iti lasi banii la statul asta HOT vei primi o p…la in c…r.

 3. Anonim

  Nu vor cumva pesedistii sa ne impoziteze si besinile pe care le tragem? Eu personal sunt de acord sa le donez chiar si 50% din gazele ce-mi ies din cur, cu conditia sa vina sa le colecteze ei, direct de la sursa. Ii astept, cu bucile larg deschise, pe tovarasii Ghita Pop, Nosa si Marc!

Leave a Comment