Activităţi de vacanţă pentru copii, la Galeriile “Ioan Sima”

Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani sunt aşteptaţi să ia parte la atelierele de creativitate organizate în “perioada vacanţei de vară la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
Activităţile “Vacanţă la Muzeu” au început în 3 iulie şi vor dura până în 1 august, perioadă în care muzeografii vor demonstra celor mici că timpul însemnă şi altceva decât tabletă, computer şi televizor. “Ne vom împrieteni cu toţii şi vom realiza împreună lucruri interesante. Vom spune împreună povești și ne vom aduce aminte cu drag de bunicii și străbunicii noștri și de lumea lor”, spun organizatorii.
Activitățile propuse dau frâu liber imaginației și creativității şi includ realizarea de obiecte decorative din diverse materiale, pictură pe diverse suporturi, modelaj în lut, cusături populare tradiționale. “Ne propunem ca prin activitățile pentru copii din timpul vacanței de vară să contribuim la dezvoltarea creativității și imaginației lor, la apropierea lor de cultura tradițională și la familiarizarea lor cu elemente de istorie locală”, au mai precizat reprezentanţii instituţiei muzeale.
Atelierele “Vacanţă la Muzeu” au loc la Galeria de Artă “Ioan Sima”, strada Gh. Doja, nr.6. Înscrierile se fac la telefon 0260-633200 (Galeria de Artă) sau 0260-612223 (Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău), taxa de participare fiind de 10 lei/copil/activitate. În fiecare săptămână au loc trei activităţi.

Alte articole

Leave a Comment