Ediţie aniversară „Mândru cântec sălăjean”

Zeci de copii şi tineri vor participa, la finele acestei săptămâni, la ediţia a zecea a Festivalului-concurs judeţean de interpretare a cântecului popular „Mândru Cântec Sălăjean”.
Manifestarea este organizată de către Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cu sprijinul Clubului Rotary Zalău, şi va debuta vineri, 26 mai, la ora 10, în sala “Dialoguri europene”, cu evoluţia concurenţilor de la secţiunile preşcolari şi clasele I-IV, solişti vocali şi instrumentişti.
Vineri, 26 mai, de la ora 17, în aceeași sală vor avea repetițiile și preselecția pentru concurenții de la secțiunile clasele V – VIII (soliști vocali), clasele V – VIII (soliști instrumentiști), clasele IX – XII (soliști vocali) și clasele IX – XII (soliști instrumentiști). Manifestarea se va încheia duminică, 28 mai, cu concursul de la secțiunile clasele V-VIII (soliști vocali), clasele V-VIII (soliști instrumentiști), clasele IX-XII (soliști vocali) și clasele IX-XII (soliști instrumentiști).
Concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestra Ansamblului folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, dirijor Dorel Ciobanu. Cei mai talentaţi solişti vor fi răsplătiţi cu diplome de participare, premii și mențiuni la toate secțiunile amintite. Se va acorda, de asemenea, Premiul Rotary Zalău pentru cel mai bun concurent al festivalului.
Din juriu vor face parte prof. dr. Ioan Chezan (președinte), prof. Grigore Grigoruț și prof. Dorel Ciobanu (membri).

Alte articole

Leave a Comment