Zvonoteca

# Zice-se că o comună a tras o capelă mortuară faină, modernă, cu tăt ce trebe ca ultimul drum să fie unul normal. Baiul e, mai zic gurile, că nimeni din sat nu vrea să-l ducă pe mort la capelă, tradiția nu permite una ca asta, mortul trebuie să stea în casă, cu oglinda acoperită și cu bănuți pă ochi. Ptiu, piei, drace! Degeaba le-a spus primarul și popa oamenilor că acolo se duce mortul, că e treaba cu igiena pe timpul verii, că acolo e parcare, că aia și aia, nu! Tradiția e tradiție și mortul rămâne în casă, iar noi vrem în Schengen.

# Zvonărașul de serviciu păstrează nota și nu poate trece cu vederea cum, tot într-o comună „dotată” cu capelă, la căpătâiul mortului din sicriu, tumna sub crucea popii care face slujba de petrecanie, se punea câte o bancnotă cu Ion Luca Caragiale. Gurile rele zic că, după noile obiceiuri, familia îndurerată se face de râs cu un Caragiale. Nici Blaga nu-i pe măsurile așteptărilor. Traiul e scump. Bine-venită e bancnota cu Eminescu. Acoperă rata inflației.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # Zice-se că o comună a tras o capelă mortuară faină, modernă, cu tăt ce trebe ca ultimul drum să fie unul normal. Baiul e, mai zic gurile, că nimeni din sat nu vrea să-l ducă pe mort la capelă, tradiția nu permite una ca asta, mortul trebuie să stea în casă, cu oglinda acoperită și cu bănuți pă ochi. Ptiu, piei, drace! Degeaba le-a spus primarul și popa oamenilor că acolo se duce mortul, că e treaba cu igiena pe timpul verii,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment