Zvonoteca

# Construcțiile care te trimit cu gândul la suburbiile sud-americane – ne referim la așa-zis garajele din Zalău – continuă să polueze vizual cartierele municipiului. Demersurile privind desființarea acestor coșmelii care îndeplinesc oricare alt rol decât acela de adăpost pentru mașină, își au originile în vremurile administrației galben-albastre, când se promitea marea cu sarea. Au venit și vremurile roșii peste municipiu, s-a promis de data aceasta oceanul cu sarea, s-au făcut câteva demolări demonstrative și totul s-a oprit, vorba aceea, “brusc și dintr-o dată”. Știm că unii dintre cei care dețin astfel de construcții sunt persoane VIP sau au nănași prin structurile administrative înalte, prin urmare, buldozerul nu prea se îndură să-și îndrepte cupa către acestea… Dar, așa cum cetățenii municipiului se agită pe grupurile de pe Facebook, întrebând când terminăm cu țigănia asta, sperăm ca aceste construcții să dispară de pe cuprinsul Zalăului în mod corect și nepărtinitor. Și cât mai repede posibil!

# A-nceput pusul pe iarnă, pentru cine-l mai practică, iar gospodinele au luat cu asalt pieţele. Numai roşii bio, nestropite, netratate, toate extraodinare şi sănătoase. Greu mai crede zvonăraşul că roşiile mari, cât pepenii, cultivate în grădina ţăranului, fără pic de stricăciune, exact ca-n reclamele tv, nu au fost tratate şi îngrăşate artificial. Dacă nu pui nimic, nicio soluţie, cam greu… cu dezvoltarea.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Romeo hendea

    Veniți în piață astralis sa vedeți garaje nefolosite de ani de zile. Altele sunt pentru a depozita marfa privații din piață. Legume fructe și ambalaje

Leave a Comment