Zvonoteca

# După ce săptămâna trecută scriam că vestita reabilitare a soclului monumentului „Wesselenyi” din Zalău a fost recepționată, iată că au apărut și părerile cetățenilor. Este vorba despre o lucrare amânată timp de peste un an și făcută rapid, înainte de Sărbători. Zălăuanii au dat fuga la pomul lăudat de primărie și, dezamăgiți, au început să posteze pe rețelele de apropiere socială fotografii cu “măiastra” reabilitare. În fapt, pentru aproape 100.000 de euro, o firmă de casă din Crasna a înlocuit niște bucăți de piatră de pe soclul monumentului cu plăci de diferite forme și dimensiuni, din travertin. Lucrarea lasă, însă, mult de dorit. Peticită, cârpită, cu bucăți de material în nuanțe diferite, puse amatoristic și lipte parcă cu superglue de pereții soclului. Pe scurt, o lucrare necorespunzătoare, ca să nu fim răi și să o numim așa cum, de fapt, este. Ce să facem, asta ne e soarta. Banii zălăuanilor, oricum puțini, se duc pe astfel de investiții făcute de mântuială, la prețuri deloc mici. Lucrarea despre care vorbim a costat 93.000 de euro. Vă dați seama cum va arăta întreaga zonă peste vreo 10 ani când va fi gata “lucrarea amplă de reabilitare” anunțată de municipalitate, dacă reabilitarea va fi făcută pe repede – înainte cu și același simț de răspundere.

# Zalăul lucrului bine făcut se vede, peste tot. Inclusiv la corhazul cel vechi. Bucățile de travertin de pe clădirea recent reabilitată încep să cadă. P’acilea, prin târg, vorba poetului toate-s vechi și nouă toate!

5 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  Cu 100 000 de Euro, un gospodar bun construia o casă confortabilă. La noi hoția este sport național, dacă este din bani publici. Nu interesează pe nimeni, nici chiar pe niște procurori mai curioși.

 2. Anonim

  sa-i multumim lui Ciunt ! OMUL !! gospodar la furat banul public

 3. Anonim

  Bai,nici meseriasii astia unguri nu mai sunt ce-au fost.Multa durere in f..s fata de propria istorie in cazul de fata.In restle place sa dea impresia ca mereu sunt in activitate.Cand doi se saluta nu-si spun buna ziua ci : mit dolgozo? Asta desi amandoi stau cu mainile-n jeb.Mereti…..

 4. Anonim

  Zvonarasule comentam și eu cândva despre recepția noilor stâlpi de iluminat public din D-va Nord, despre faptul ca sunt corpuri lipsa. Adică stâlpul gong-goluț. Aici nu aprofundezi puțin situația? Sau D-va Nord nu contează pentru Zalău?

 5. Simplu cetatean

  Evident, bani pentru partid…

Leave a Comment