Zvonoteca

# Zice că niște reprezentanți ai unei formațiuni politice cu nume de metal prețios au propovăduit în rândul publicului zălăuan format din vreo 12 persoane, teorii și sloganuri de luptă întru democrație și iubire de patrie, zilele trecute, în buricul municipiului. Printre invitați au fost câțiva abonați ai străzii, trecătorii nefiind de fel interesați să ceară autografe de la invitații evenimentului sau măcar să vadă de unde provine “zarva” aceea de pe platou. Mai pe scurt, fâs total. Cei care și-au arătat fățiș ura față de alte etnii care trăiesc pe pământ românesc și au mizat pe o „mare adunare populară” au uitat sau n-au știut că în Zalău viețuiesc de decenii în armonie laolaltă românii și alte etnii, astfel încât orice politică aducătoare de zâzanie este aici un soi de acțiune kamikaze ce nu poate avea, în nicio împrejurare, rezultatul planificat. Mai încercați!

# În Zalăul lucrului bine făcut riști să-ți strici păpucii, ghetele sau cizmele, pe unele trotuare de prin Dumbrava. Tumna în zona de lângă corhaz e jale, cu J mare! Și fără nicio exagerare, într-o plimbare prin zonă, căutând un loc de parcare pentru motor, zici că ești în ghetou. Într-un oraș de poveste, că de n-ar fi nu s-ar povesti, cu investiții mărețe, plin de șantiere care nu se mai termină, în care laudele cu fel de fel de proiecte sunt la ordinea săptămânii, cum să nu fie o adevărată mândrie faptul că ești zălăuan? Ne lăudăm cu mobilități urbane, reabilitări peste reabilitări, cu zone verzi, cu statui și când colo… totu-i praf! Cârpeli peste cârpeli.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Cei cativa zalauani prezenti ( din intamplare) au fost pasnici. Dupa Zalau, personajul a mers la Timisoara unde a fost intampinat cu oua si muraturi. In cap. A plecat cu coada intre picioare.

Leave a Comment