ZVONOTECĂ

# Obiceiurile proaste și toxice ale multor zălăuani continuă și pe timp de pandemie. Nici măcar nevoia nu ne învață să fim mai curați, mai civilizați și mai precauți. Este vorba despre ceva ce pare a fi un adevărat „trend” la noi – aruncatul diverselor deșeuri în mijlocul străzii. Doar că acum, ambalajelor de napolitane, de înghețată,cutiilor de suc și bere li se alătură măștile de protecție folosite. Nimic nu poate fi mai dezgustător în materie de gunoi stradal decât o mască folosită lăsată în mijlocul trotuarului, îmbibată cu viruși, bacterii și apă din belșug. Nu-i vede nimeni, dintre cei care trebuie să vadă așa ceva, pe acești oameni? Ne referim la niște perechi de ochi… plătiți să observe neamul prost atunci când lasă masca folosită în mijlocul trotuarului. Că de camerele de luat vederi nu putem să vorbim, ele fiind de-a dreptul inexistente.

# Structurilii staliniste, în plină vigoare chiar și după trei decenii de la așa-zis desființarea lor, au întrat în proces de mineralizare, vitaminizare și umflare a mușchilor pentru alegerile locale care se apropie cu pași mărunți, dar siguri. Ordinele au plecat deja de la centru către unele primărici dar și către biserici, acolo unde, în multe dintre ele, știm bine că școala manipulării electorale e la ea acasă. Primim informații îngrijorătoare cum că personalul bisericesc din mai multe lăcașuri de cult, de la lumânărar pân’ la clopotar, e instruit de preoțimea responsabilă cu propaganda politică întru băgarea minților în cap a enoriașilor care urmează să pună ștampila pe buletinul de vot în scurt timp. Vizate sunt unitățile administrativ-teritoriale în care primăria e lăsată moștenire din tată-n fiu și din unchi în nepot, dar și cele în care coloratura politică nu s-a schimbat de 30 de ani, deși oamenii circulă, încă, prin noroaie și nu au apă potabilă în gospodării. Urmează, printre slujbe, acatiste și spovedanii, o subtilă serie de spălare pe creier astfel încât alegerile să decurgă conform directivelor primite de la centru. Atenție, așadar, la ceea ce ascultați și… urmați, după ce ieșiți de pe la slujbe. Nu generalizăm, dar suntem convinși că cei care se știu cu musca pe chipiu ori pe sutană, știu despre ce vorbim.

One Thought to “ZVONOTECĂ”

  1. Anonim

    Da de flegmele scuipate de unii tarani aclimatizati ce ziceti? Numai asiaticii-si mai scuipa microbii pe caldaram ca si noi. Politia locala ?

Leave a Comment