Zvonoteca

# Jale mare prin micile magazine din Zalău. Ce n-a distrus sărăcia, a terminat pandemia. Fie că sunt magazine de produse de curățenie, plăsticăraie, papuci sau ABC-uri, toate-s goale și pare că nimeni nu mai poate salva aripa frântă a micilor afaceriști din județ. Nu e de mirare; dacă multinaționalele încep să încoloneze oamenii și să-i dea afară, ce să ne mai mirăm de cei mici. Marți, la orele prânzului, în magazinul de haine second-hand de la Silvania, pustiul părea singurul lucru cert din magazin. La fel și luni, la ora 17, oră la care, anul trecut, magazinul era plin, iar la casa de marcat trebuia să aștepți la coadă minute bune. Acest magazin este veșnic gol, iar imaginea lui este, de fapt, imaginea emblematică a comerțului nostru. Se așteaptă deschiderea mallurilor – niciun folos, situația va fi aceeași, iar chiriașii nu vor avea bani nici să își achite chiria și utilitățile. Terasele s-au deschis, cafenelele de asemenea: gol peste tot, barmanii stau și fumează la mese, singuri, copleșiți de gânduri. Cam ăsta este viitorul comerical sălăjean, ca de altfel și cel național, cu mici excepții, prin marile centre urbane. Cui să mulțumim?

# În orașul în care plouă de cinci ori pe săptămână se iau măsuri economice care ’’sprijinesc mediul de afaceri’’. Așa s-a lăudat administrațiunea în plină pandemie. Și așa sprijinire a primit mediul de afaceri de a început prima tură de concedieri. Bine-a zis cine-a zis că faptele îs fapte și vorbele îs vorbe.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Fuji d’acia.Azi dimineata era coada la secondul de vis a vis de Uz Casnic.Problema-i ca ala de l-ai pomenit e magazinul bugetarilor de centru.Ori deja cam circula prin mediul lor zvonuri despre oarece comprimari (reduceri,pe limba lui Ilf si Petrov).Asa ca ,muuuunciiim!

    P.S. Ilf si Petrov sunt doi scriitori rusi de la inceputul comunismului in Rusia.Din pacate nu apar in bibliografia de examen la Goldis.

Leave a Comment