Zvonoteca

# Au început și la noi amenințările în cazul bieților pădurari. Interesează pe cineva? Autorități – Poliție, Jandarmi, Gardă Silvică? Numa’ întrebăm… N-ar fi, oare, o idee salutară să mai lăsăm supravegheatul trotuarelor, al intrărilor în sălile de păcănele sau chiar intrarea în ordine alfabetică a liceenilor pe poarta instituțiilor de învățământ și să mai rotim cadrele pe posturi? Măcar temporar, să mai băgăm spaima în hoți și să-i determinăm nu doar să se oprească din tăiat copaci, cât mai ales din agresiunile asupra pădurarilor care, iată, se trezesc cu hoții care ridică topoarele asupra lor și îi amenință. O reorganizare, fie și temporară, a răspândirilor în teren a jandarmilor, agenților, în special cei de pe raza comunelor, poate că ar fi o idee de luat în calcul până nu ne vom trezi cu vreo nenorocire în pădurile sălăjene. Comandanții acestor instituții au obligația să facă acest lucru, chiar fără să mai aștepte o grămadă de semnături și parafe de la București, în stilul catastrofal care caracterizează luatul de decizii pe la noi.

# Ce ți-e și cu unii edili de „pă” sate. Dacă toarnă o găleată de beton pe domeniul public sau ridică un servețel aruncat pe stradă, iute se pozează și se pun pe Facebook. Tre’ să mai vadă lumea, electoratul, ce fac ei, aleșii! Că unii în afară de pus pe abdomen și pe șezut, chiar nu s-au rupt deloc cu alte cele. Apropos, unii așa se laudă când asfatează trei metri de stradă de parcă au plătit din buzunarul lor asfaltul. Mari realizări în secolul XXI – de la tină, la asfalt. Și când te gândești că alții cotrobăie prin Univers și se pregătesc să ajungă, din nou, pe Lună.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    la Herclean, actualul se lauda cu drumurile noi facute prin fonduri europene ! dar a uitat saracul ca si cele facute dinainte , tot din fonduri europene si tot de el, sunt PRAF ! nu au fost respectate normativele, nu au respectat proiectele, iar daca totul a fost scump, a fost si prost executat ! asfat de 2-3 cm pe mijlocul drumului si pe margini, unde vad fraierii, asfatul avea 6-8-10 cm. Dar asa sunt la noi toate.
    acuma daca au intrat cu masini mari pe dryumurile vechi, toate s-au stricat ! suntem curiosi cat o sa tina astea noi ! tot cu firme de casa se fac?
    p.s. ce fac cei de la inspectia in constructii? dar dirigintii de santier? astia platiti cu mii de euro pe luna sa treaca o data pe saptamana pe santier si sa nu vada nimic !!

Leave a Comment