Zvonoteca

# Un obicei pe cât de prost, pe atât de ilegal, pare să fi pus stăpânire pe o anumită categorie de conducători auto, din segmentul arhicunoscut al celor care parchează fix ca un patruped care își face fireștile nevoi acolo unde îl apucă. Mai nou, trotuarul din fața Finanțelor este în fiecare dimineață ocupat de câte o mașină, pentru că lenea e direct proporțională cu sfidarea și nepăsarea celor care procedează astfel. Culmea, parcările tip “cornută” nu-s efectuate de vreun amărăștean, pentru că bolizii sunt din categoria lux aproape de fiecare dată. Fără nicio jenă, unii pun mașina de-a curmezișul trotuarului sau blochează pur și simplu calea de acces către micul platou care duce către intrarea la ANAF. Nicio jenă, nicio teamă, niciun polițist sau vreo fată harnică, dintre cele care împart amenzi pe cuprinsul minicipiului, să-i ia de perciuni pe boșii ăștia. Dincolo de asta, oare oamenii aceștia chiar nu au nicio urmă de bun-simț? Iar autoritățile ce așteaptă sau pe cine, ca să și facă treaba? Poate vreun control de la București, cine știe… Promitem că data viitoare revenim cu un album foto cu imagini elocvente de la fața locului și cu mașinile în cauză, dar până atunci mai dăm o șansă ambelor părți să revină la normalitate – atât autorităților, cât mai ales celor care se cred stăpâni pe amărâtul ăsta de oraș și ne demonstrează că nimic, niciodată, nu-i poate determina să trăiască civilizat.

# “Urbi et orbi!”. Au fost puse din nou în funcțiune faimoasele țâșnitoare de 60.000 de euro, denumite “fântâni arteziene”, de pe bulivar. Anunțul, unul cu surle și trâmbițe, așa cum ne-am obișnuit, a fost atent pregătit de către unul dintre reprezentanții urbei – capitală de județ. Fântânile, circuitul apei, au program de funcționare, cu pauză de masă. Pandemia declanșează economia, asta este. Ne uităm la jet câteva ore, după care privim absent în gropile betonate. Mari realizări, totuși. Fără ele, orașul nostru era unul de-a dreptul mort, dar nu oricare, ci unul ca în versul eminescian: ‘’un mort frumos cu ochii vii’’.

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    legat de parcari nimic nou.22 Decemrie, Ghe. DOJA etc., recent refacute ,sunt neincapatoare cand este vorba de parcari pe trotuare autosesizare nu exista.de spirit civic sau bun simt,nici atat .creati o adresa unde se pot trimite imagini sau poze si poate se va reusi ceva. macar si de rusine .succes

    1. Anonim

      Politica PSD!!! Ce părere are Ciunt? Dar administratorul politic al Zalău lui, Fort Călin? Ăștia au stabilit exact cine poate fi amendat și cine nu!

Leave a Comment