Zvonoteca

# Am lăsat-o mai moale cu „dezinfectatul” drumurilor de pe cuprinsul Zalăului, asta după ce desfășurarea de forțe citadine a apărut în clipuri video încurajatoare, filmate profesional de la înălțime, pentru ca populația să știe, domnule, că toate-s din Zalău și toate-s bune. Treabă s-a făcut – nimic de zis, nimic de comentat acolo unde chiar s-a făcut. Dar ce ne facem cu străzi importante, cum ar fi “centura” Zalăului? Nu ne referim la adevărata centură, cea incompletă, ci la străzile care au preluat de ani buni această funcție, respectiv Lajos Kossuth, Andrei Șaguna și Gheorghe Lazăr? Trec tiruri, basculante și autovehicule de transport marfă de toate capacitățile posibile, trec autoturisme zi și noapte, casele tremură din temelii, iar drumurile acestea au văzut soluție dezinfectantă cum am văzut noi un film la Scala în ultimii 15 ani. Ar fi bine ca municipalitatea să cuprindă în planul de spălare a străzilor, dacă dezinfectant specific nu prea avem suficient, toate străzile din Zalău, pentru că virusul nu alege trasee preferențiale și – șocant! – și pe aceste străzi locuiesc oameni.

# O parte din trotuarul de lângă noul sediu al Consiliului Județean este blocat de niște parapeți ce nu permit accesul în zonă. Cică s-ar face ceva lucrări la gard. Doar că a trecut o săptămână și nu s-a arătat vreun muncitor prin zonă. Iar acum, când avem nevoie de trotuare, de distanțare socială, hop cu restricția. Musai să se înghesuie lumea pe trotuarul de vis-a-vis?

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Zvonarasule când vii și prin D-va Nord, sa vezi ce profesionist se lucrează la reabilitarea străzii. Lucrare data pe sub tejghea. Nimeni din primărie nu se implica sa vadă ce se întâmplă.

Leave a Comment