Zvonoteca

# Mulți gospodari s-au bucurat zilele trecute, când au aflat că statul le va permite în continuare să crească porci (vaci, oi, miei, iepuri, mulți câini, păuni) în gospodăriile proprii. Cel puțin, referitor la porci, foarte bine – zicem și noi – că doar dacă poți să îți crești un purcel așa cum vrei tu, cu bucate sănătoase și multă grijă, doar n-oi mânca cotletul insipid, de consistența ciorapului ud, de la supermarket, îmbogățind patronii străini. Cu condiția să respecți niște reguli sanitare stricte, să nu deranjezi vecinii, cu guițaturi prelungi și mirosuri pestilențiale zi și noapte și să nu distrugi, deversând gunoiul, zona învecinată. Toate bune și frumoase, doar că astfel de gospodării care nu prea au auzit de respect față de aceste norme, se găsesc cu duiumul și în capitala Sălajului, pe multe străzi, chiar în cartierele de blocuri. Adevărate crescătorii de porci, găini, vaci și oi, toate reușind să aducă la exasperare vecinii respectivilor gospodari prin miros, zgomot, insalubritate. Însă, doar pe colocatari i-a înnebunit guițatul și duhoarea, că pe autorități, ba. Sunt prea departe să audă vreun zgomot de proveniență animală sau să simtă vreun miros urât.

# Lucrările realizate în Epoca de aur au fost vax albina față de ceea ce se face, acum, în micul nostru Paris. La stânga șantier, la dreapta șantier. Numai dacă privești spre cer nu vezi șantier. După ce gătăm, vine comisia și constată că nu e ca la carte și se reîncepe munca. Merg treburile ca pe roate pătrate, exact ca-n poezie: din bube mucegaiuri și noroi, iscat-am frumuseți și prețuri noi.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Dupa ce se termina lucrarile pe Gh.Doja, incep cei de la Compania de Apa sa schimbe tevile de apa pe aceeasi strada. O sa fie un nou santier.

Leave a Comment