Zvonoteca

# După ce că tragem de ne ies fulgii de pe urma centurii inexistente – “tronsonul doi, ce-ați avut cu noi”, drumul tot mai paradit pe care circulă fără probleme prin Zalău, tiruri și trailere, suferă și de pe urma nesimțirii unor șoferi. Astfel, parcări miserupiste și care pun în pericol viața pietonilor, fiind efectuate direct pe trotuarul lat de nici un metru, pot fi detectate zi de zi pe străzile Kossuth și Șaguna. Vrei să-ți continui drumul, în calitate de pieton? Foarte bine. Ieși frumos în fața mașinii, depășește automobilul parcat nesimțit și zii un Tatăl Nostru între timp, să nu te împrăștie vreun TIR pe șosea. Mai nou, șoferii șmecheri parchează în acest fel lăsând mașina pe “avarie”, chiar dacă avaria asta durează vreo patru ore, până își rezolvă omul treburile.

# E full bulivarul de farmacii. Într-un oraș, plin de vârstnici, în care economia merge ca pe roate pătrate, businessul cu pilule e unul profitabil. Au ajuns bieții oameni să-și lase penzia la potică. Vorba cântecului, la doctor și la potică, chiar dacă nu au nimică. Asta da afacere! Sănătoși să fim, boala vine.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. bula.

    lasatul masinilor pe trotuare nu se sanctioneaza,asa ca de ce nu ar lasa masinile acolo. este o situatie ceneralizata la nivel de oras.piste de biciclete ocupate de masini,zone intregi unde trebuie sa te strecori etc. ce se intampla daca trece un invalid sau o mama cu un caruciuor?cat se va mai permite acest lucru? da, este drept ca nu sunt parcari ,dar si unde sunt este mai confortabil sa lasi pe trotuar mai ales daca este aproape de locul in care ai treaba.ce se face cu cei care au curte si isi lasa masina pe trotuar sau cel cu garaj si nu o parcheaza nici macar in fata garajului sau?sa mai continuu? solutia care oi intelege repede romanul este amenda.

Leave a Comment