Zvonotecă

# Oare mai face cineva curățenie prin Zalău? Lăsăm gunoaiele – devenite deja tradiție- și ne referim la praful, mâzga și noroiul de pe drumurile din municipiu. O asemenea mizerie e greu să găsești în vreun oraș, mai ales capitală de județ. Se spunea, pe vremuri, că s-a investit în aspiratoare, mașini mai mari ori mai mici dotate cu perie, apă, aspirator. Unde sunt? Le-a văzut cineva? Jegul se așează deja în straturi, se amestecă cu apa și tronează pe toate străzile Zalăului. Nimeni nu face nimic.

# Nu mai scăpăm de cerșetori. Ți se urcă pe cap, în spate, se agață de tine ca un scaiete și nu te lasă până nu desfaci punga în fața lor. Dacă nu le dai, ți-ai dat foc la valiză, nu te mai spală nicio apă de suduiala și vorbele lor. Nu poți purta o discuție cu cineva, nu poți să faci un schimb valutar și nu ai cum să-ți vezi de drum pentru că aceste specimene agasante și agresive îți ies în cale oriunde și oricând. Ce e de făcut? Comisii și comitete avem pe stoc, cât să dăm și la alții. Măsuri, pe hârtie – har Domnului. Inițiative vorbite – gârlă! Rezultate? Ei, aici e baiul, că nu prea se văd.

One Thought to “Zvonotecă”

  1. Anonim

    cersatori/tigani sunt o molima si solutia sa scapi de asa ceva este foarte greu de pus in practica.
    in primul rand nu eista legislatie care sa poate fi aplicata si care sa poata genera REZULTATE.
    Politia ii poate legitima si amenda, si doar atat ! Ei prin asta ii decurajeaza !
    Protectia copilului ar trebui sa le ia copii de la acestia, daca nu sunt in stare sa- creeasca, nu numai daca ii scot la cersit !! Nu e o solutia ca parintii sa cerseasca si copii sa stea singuri incoliba !!

Leave a Comment