Zvonoteca

# La casieria de pe bulevardul zălăuan, unde vine omu’ de rând să-și plătească factura la lumină, te ia cu nevroză când vezi amabilitatea duamnelor de la ghișee. Figurile emană o disponibilitate de-ți vine să fugi numai când deschizi ușa. La relații cu publicul, o madamă cu părul negru, expert în comunicare, că doar de asta e angajată la departamentul cu publicul, pentru că știe să comunice, e atât de sociabilă de chiar nu-ți mai vine să întebi nimic. Chiar nimic! De operativitate nici nu are sens să mai vorbim. Mereu stau bieții oameni la coadă pe două rânduri să-și plătească facurile. Niște rotiri de cadre chiar n-ar strica, măcar în front office. Vai de bieții clienți!

# A început marea despodobire a brazilor de Crăciun, pe la casele zălăuanilor. Nimic nou, că doar în fiecare an, în această perioadă, oamenii spun “ la revedere” pomului de iarnă. Dacă podoabele sunt așezate din nou în cutii și puse la loc de păstrare până la viitorul Crăciun, brazii ajung în mod invariabil la centrele de colectare a gunoiului sub formă de morman. Eternul paradox își face din nou loc în urbe: pe de o parte, oamenii nu au unde să ducă brăduții uscați, iar de cealaltă parte, firma de salubrizare nu prea are cum să-i ridice și ce să facă, ulterior, cu ei, pentru că este vorba de deșeuri vegetale. Iar la noi, acest tip de deșeu este pe mai departe lăsat pe furiș, tocmai pentru că municipalitatea nu a reușit nici până acum să rezolve această problemă, astfel încât ca toți cei care adună acest tip de deșeuri să fie totuși în legalitate atunci când le aruncă.

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  dar ADP si Citadin ce fac?

 2. Anonim

  Cu doamna bruneta aveti perfecta dreptate. Am asteptat si eu 15 minute , dar cand am vazut cum se misca si cum vorbeste cu clientii am renuntat si am plecat.
  Brazii sunt colectati de Citadin. I-am vazut facand acest lucru.

 3. Alfaman

  Sictireala „dnei” de la curent e o obisnuinta la functionarii publici. Mai ales cand in spate se afla unchiul sau alta rudenie cu functie.

Leave a Comment