Zvonoteca

# S-a deschis, în sfârșit, și cel mai mare magazin de bricolaj din Sălaj. Spații generoase, marfă pentru toate gusturile și buzunarele, o amenajare impecabilă și o organizare ca la carte a evenimentului de deschidere. Nimeni nu a înțeles, însă, scopul prezenței la microfon a căpeteniilor de municipiu și județ, că doar e o investiție sută la sută privată, iar contrar celor expuse la microfon de unul dintre conducători, niciun bănuț nu intră la amărâtul de bujet local, ca să fim bine înțeleși. Ar fi fost bine, dar hai să nu o dăm în halucinații. Cât despre necesitatea acestei investiții, rapiditatea cu care a fost dusă la bun sfârșit și felul în care arată, acesta este meritul total al celor care dețin afacerea. Al nimănui altcuiva. Ne bucurăm că există concurență pe acest segment important în Sălaj iar acest lucru nu poate fi decât un mare beneficiu pentru sălăjeni.

# Decizia capetelor luminate de la județ, de a scoate pur și simplu Cultura sălăjeană în stradă, lăsând-o fără casa care îi aparținea, s-a dovedit așa cum era de așteptat o adevărată catastrofă. Consecințele, iată, apar una după alta. Una dintre ele – gravă și cu repercusiuni ce-și vor arăta “colții” peste ani – este faptul că aproape jumătate dintre copiii care frecventau cursurile plătite de părinți cu sudoare frunților și nenumărate sacrificii, au renunțat să mai vină la cursurile Școlii Populare de Artă. Pentru că nu mai consideră normal să străbată tot orașul, să facă aceste cursuri prin tot soiul de săli insalubre și reci, poduri și subsoluri, acolo unde au fost aruncați de cei care nu pricep în ruptul capului că un act de cultură are nevoie de un spațiu adecvat, de o atmosferă mai îngrijită și mai ales de atenția și grija celor care conduc. Mulțumim din inimă; nu e nicio mirare: statul ne vrea bătuți în cap, neculturalizați. Doar așa putem fi supuși, dar și manipulați.

Alte articole

4 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  Carcotas,impozitul pe caldiri intra la bugetul local. La fel parte din impozitul pe salarii. La fel parte din salariile angajatilor care se cheltuie in Zalau. Esti praf la economie gugustiucule. A plecat Oli si va lasat ai nimanui!

  1. Anonim

   Doamne, prostovan esti.
   1. V-A lasat, nu va lasat. Es5i de la Gunoiul de Salaj?
   2. Impozitul pe salarii merge la Bacau. Acolo au angajatii intocmite actele.
   3. Impozitul pe teren si cladire e acelasi care se platea si inainte de catre firma-proprietar. Nu vine niciun ban in plus prin aceasta investitie.
   4. Din profit n are sens sa mai vorbim, nu ramane nimic la noi. Asa ca da-ti o palma. Dupa aia, ia o gramatică, pe urma un Cod Fiscal si pe urma revino cu un comentariu corect.

   1. Anonim

    Bai anonim,1.impozitul pe cladiri pentru persoane juridice se calculeaza ca procent din valoarea de inventar(1.1%).
    2.Conform art. 101 alin. (5) din Codul de procedura fiscala, contribuabilul/platitorul care are sedii secundare inregistrate fiscal ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor are obligatia de a declara, in numele sediilor secundare, impozitul pe venitul din salarii datorat de acestea, potrivit legii. SC DEDEMAN SRL BACAU PUNCT DE LUCRU ZALAU CF 42009927 ! Ia cu gramatica!

 2. Anonim

  Da mai anonim de-al doilea,cam ai dreptate.Mirosi a fiscarash.Dar ce pana mea cauti tu pe net la 13.01 cvitind presa?

Leave a Comment