Zvonoteca

# Zălăuanii au asistat, din nou, la o altă paradă de 1 Decembrie, poate cea mai slabă din ultimii ani. O paradă în care au fost prezentate câteva autovehicule din dotarea de excepție a autorităților sălăjene, o demonstrație sub așteptări, lipsită de fast și substanță, așa cum de altfel ne-am obișnuit în ultimii ani. Discursuri sterpe, vorbe goale, frig de crăpau pietrele și… cam atât. Răstimp, în celelalte municipii din țară, autoritățile s-au întrecut în demonstrații cu tehnică de război, avioane și în final, focuri de artificii. La noi, după buget și după dragostea pe care cei care ne conduc o nutresc față de sălăjeni. Comentariile zălăuanilor postate pe paginile autorităților, vorbesc de la sine. Dezamăgire pe toate planurile. Ne întrebăm, retoric, pentru ce se mai fac asemenea parade, când, vorba poetului, “nimic nu ai a spune”?

# A început businessul cu porci, că doar e sezonul, dacă nu acuș, atunci când? Pe la sate, se chinuie bieții gospodari să mai facă un leu-doi din vânzarea animalelor. Cine le are cu netu’, face anunțul virtual, iar cine nu, afișează la poartă ‘’porc de vânzare’’. Le ce foame de bani e prin țară, e posibil să fie acuzați de evaziune, că doar vedem bine în cine dă legea mai tare, tot în ăla oropsit. Mama lor de porci, că multă neliniște și bătaie de cap dau cețățeanului de rând. Și purceii la fel.

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  De fapt,ce ati vrea de la acest judet mic?.Atata poate țară.Vreti grandoare? De unde bani?Faceți cretă sau mulțumiți și pentru ce avem.

  1. Transilvan

   Multumesc pentru comentariu, Anonim de la 10:20, el reflecta perfect starea de spirit a poporului, stare de spirit care a adust tara la nivelul la care este azi.
   ‘… Atata poate țară.Vreti grandoare? De unde bani?Faceți cretă sau mulțumiți și pentru ce avem.’. Te contrazic, Anonim, tara poate mult mai mult, si are mult mai mult, poate mai mult. Ce ne omoara este ‘multumiti si pentru ce avem’, ‘capul plecat sabia nu-l taie’ si alte magarii de genul acesta. Daca ne complacem in mediocritate, nu trebuie sa ne miram ca avem o tara mediocra.

 2. Anonim

  Asa este, aveti mare dreptate. Mediocritate cerem, mediocritate avem. De aia suntem mereu ultimii. ??

Leave a Comment