Zvonoteca

# Marile firme, toate prospere pentru ele însele, mai puțin pentru angajați și comunitate (ca să nu mai vorbim de marile concerne) nu se prea înghesuie să își aducă și ele aportul la înfrumusețarea orașelor din Sălaj, pe segmentul iluminatului festiv și al decorațiunilor specifice Sărbătorilor. În afară de trei firme mari, aceleași ca în fiecare an, care mai agață câte o butaforie cartonată prin brazii din fața clădirii administrative din Zalău, toți tac chitic. Avari, zgârciți, în totală detașare de comunitate, se fac că plouă, deși afară ori e soare, ori ninge. În schimb, sufocă străzile, stâlpii și stațiile dar și autobuzele mai nou, cu anunțuri de angajare pe care nu le mai bagă nici naiba în seamă. Așa e la noi, interesul poartă fesul. Când e vorba să mai facem ceva pentru comunitate chiar și atunci – culmea – cu avantaje fiscale mai mult de partea celui care ar putea face, ne încuiem frumușel pe dinăuntru și așteptăm ghemuiți să treacă odată și Crăciunul ăsta.

# Cică țiganiada specifică orașului, care are loc de regulă, la finalul lunii lui cuptor, s-ar putea ține în parcarea noului centru comercial. Nici nu vrem să ne gândim la cum va arăta zona, după party. Sperăm să nu-și strângă investitorii catrafusele și să fie întrebați dacă le convine ori ba. Dacă tot au pompat bani și-au investit, părerea lor contează. Investitorii trebuie susținuți și încurajați. Doamne ferește să plece! De pleacă, chiar e jale! Nu că n-ar fi!

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Oricum e sufocata parcarea. Cum organizează primăria târg de Crăciun în parcare privata? Acolo e nevoie de spațiu de sărbători. Las ca mergem tot la Cluj la cumpărături

Leave a Comment