Zvonoteca

# Ne-a bătut deunăzi la uşa redacţiei un domn cu o mină dezamăgită şi nedumerită, întrebându-ne dacă am văzut cumva pe fereastra redacţiei pe cineva care s-a bucurat de însemnele de pe capacele jantelor de la maşina pe care o parcase pentru o oră, pe Titulescu. “Am parcat pentru nici o oră pe stradă şi am intrat la Înmatriculări; când m-am întors, nu mai aveam însemnele pe capacele inscripţionate de la jante (căpăcele ventil, n. red). Cum e posibil, ziua în amiaza mare să-ţi fure cineva în asemenea hal şi cu aşa tupeu? Ştiţi cumva, există camere pe stradă sau măcar în capătul strzii, lângă Prefectură? S-ar vedea imediat cine le-a luat! Nu, stimate domn. Nu sunt camere de luat vederi şi chiar dacă ar fi, n-ar avea cine să studieze imaginile de pe ele pentru că siguranţa cetăţenilor în acest oraş reprezintă ultima grijă a autorităţilor. Sigur, dacă am avea camere şi ar fi şi funcţionale, am reuşi să mai băgăm frica în infractori, dar şi să-i prindem mai uşor. Aşa… stăm şi privim în sus, poate – poate vine vreun potop şi-i mută pe nepoţi, sinecurşiti, incompetenţi, neveste şi amante, de pe fotoliile strategice pe care mulţi dintre ei le ocupă realmente abuziv, în acest oraş amărât.

# Destul de interesant și futurist proiectul noului mall de la Zalău, mai ales că orașul ăsta gri duce lipsă de unele elemente colorate, care să-i mai trezească simțurile. Doar că, în zona în care se desfășoară proiectul, au rămas în picioare mastodonții de la fosta Armătura, care îți trimite simțurile undeva prin anii 70. Așa, să nu care cumva să ne uităm originile socialiste.

Alte articole

10 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  in Zalau sunt peste 150 de camera video ale primariei, unele aflate in administrarea ADP si altele aflate in administrarea Politiei Locale. Cei de la Politia Locala au un dispecerat unde sunt 2 angajate care urmaresc imaginile si servere care stocheaza pe 30-60 de zile. La ADP nu e cine urmarii si nici posibilitatea stocarii inregistrarilor. Din aceste camere cam un sfert sunt defecte si inca un afert nu mai transmit date din alte cauze diverse.
  mai sunt cele 5 radare fixe, care sunt celem mai performante camera video din oras, dar si asstea sunt tinute numai de ornament, deoarece politia, prin IPJ Salaj refuza sa semneze cu primaria Zalau protocolul care le-ar pune in valoare. Aceste radare nu ii prinde doar pe vitezomeni, ci si pe cei care circula pe contrasens, care intra si forteaza rosu la semafor. Din estimarile facute la testarea sistemului in urma cu 5 ani, peste 200 de amenzi pe zi s-ar da la cei care depasesc cu peste 20 km/ora limita legala in oras !! plus cei care trec pe rosu si /sau au peste 100 km/ora in oras !!!

 2. Anonim

  pai ce ati vrea, Ciunt s-a Laudat in campanie ca o sa desfinteze tot sistemul de monitorizare din oras, cel de 4,2 milioane de euro. Cica ii deranjeaza pe PSDisti, pe hoti, pe vitezomani, etc.
  in loc sa extinda sistemul de camera video si radare fixe din oras, Ciunt il lasa sa moara singur !
  nu au mai fost investite sume de bani in dezvoltarea lui, nici macar in intretinerea lui si nici in transmisia de date de la camera spre dispecerate. nu s-a mai intreprins nici un demers ca sa se semneze protocolul cu IPJ Salaj. Se pare ca nimeni nu vrea ca acest system ultraperformant sa functioneze LEGAL si sa poate fi folosit la intreaga lui valoare si CAPACITATE.
  s-a mai agitat Ciunt un pic dupa evenimentele de la Caracal, dar ca orice PSDist de seama, asteapta sa se linisteasca apele si sa nu faca nimic ulterior.

  p.s. cine verifica calitatea lucrarilor pe str Crasnei? sa merga sa vada grosimea asfaltului proaspat turnat ! 2 -3 cm ??!?! nu exista diriginte de santier? nu sunt inspectori la primarie? s-au facut poze/filmari cu executia lucrarii? s-a verificat calitatea asfaltului?

 3. noului mall de la Zalău

  daca arata dupa cum se preconizeaza acuma, atunci o dat o palma la un rahat !
  se intra in magazine, direct de afara?

 4. Anonim

  Stați cuminți. Dupa ce ginerele lui Ciunt va câştiga concursul (că doar este singur) se va semna contractul pentru folosirea camerelor de pe bulevard.

  1. Anonim

   povesti !
   daca ginerele lui Ciunt ar fi avut curajul sa le puna in functiune o facea pe cand era adjunctul pe Salaj !
   nici atunci nu a facut nimic si nici acuma nu a facut nimic si nici nu o sa faca nimic pe viitor !
   a fost slab si la fel o sa ramana ! slab professional ma refer 🙂 in rest e ca un bondar/trantor

 5. Anonim

  „Foarte putin „costa amenajarea cinematografului …echivalentul a unui bloc cu 10 etaje si 60 de apartamente …..cat despre termen putea sa dureze si mai mult …altii in sectorul privat au demolat 5 hectare de hale industriale si au construit un mol in 7 luni …..

 6. Anonim

  si daca iese pe locul doi ? nu ar fi prima data la exemenle astea la politie ? sa nu uitam pe toti sefii care sunt numiti momentan pe functii in politia Salajeana

 7. Anonim

  in Zalau, daca te plimbi agale pe multe strazi, vezi ca esti filmat de camera video puse de proprietari de case si uneori si din blocuri
  noi la bloc, avem 3 camera montate de un vecin si nu de putine ori am apelat la el pentru avedea ce s-a mai intamplat noapte prin parcare, cand ne-am gasit masinile deteriorate
  deci, nu ar fi de mirare ca „hotul” sa fi fost filmat si la voi in fata redactiei
  p.s. si apropo, de ce nu aveti si voi o camera, doua, montate . Asa de curiozitate, doar sunteti primul/al doilea ziar din Salaj. (cei de la Graiul au oare camera in fata redactiei?) Nu de alta, dar sa vezi daca vine unul anonym si iti lasa ceva in fata redactiei.

 8. o parcase pentru o oră

  ce frumos suna ! o ora !!! numa o ora !! sau doua, trei, ce mai conteaza 🙂
  o parcat si el unde a putut, dar fara plata ! doar fraierii parcheaza cu plata !
  pacat ca nu a fost sanctionat si de politie ! unde a lasat-o pe carosabil, pe trotuoar sau si-si ????
  trebuia sa intre cu ea la premise ! asa se face ! ai treaba la premise, te bagi cu masina pana la ghiseu ! trebuie sa mergi la buda, te caci pe tine in masina, doar esti meserias ! doar prosti merg la buda !

 9. Sigur, dacă am avea camere şi ar fi şi funcţionale, am reuşi să mai băgăm frica în infractori, dar şi să-i prindem mai uşor

  crezi?
  la ce legislatie avem, sa nu va mirati daca nu sunteti dati in judecata de hoti/infractori ca ii filmati fara acordul lor !
  legile sunt facute in tara asta pemtru ai proteja pe hoti/infractori si nu pe noi, pulimea care votam toti hoti si infractori in parlamentul si alte institutii representative a tarii !
  si mai este o chestie: AI DRESPTUL DE A FOLOSI ACELE IMAGINI? Nu iti trebuie mandat sa filmezi o „presupusa” infractiune ? Din cine este formata echipa de supraveghere? sa nu fie mixta de la DNA si SRI ca nu sunt bune filmarile !! Ajungem sa ii incalcam intimitatea hotului in timpul exercitarii meseriei sale 🙂

Leave a Comment