Zvonoteca

# Parcul nostru municipal, pe cât de central, pe atât de frumos, suferă pe mai departe din cauza stăpânilor de animale de companie care nu reușesc în ruptul zgardei să priceapă că, după necesitatea cea de toate zilele efectuată cu punctualitate de cel mai bun prieten al tău, tu trebuie să vii ușurel și pe neobservate cu o punguță și să aduni de pe jos concluziile de după fireasca digestie a patrupedului. Oare chiar este ceva atât de greu? Un efort atât de mare? Oare zălăuanii care ies prin parc să se relaxeze, copiii, vârstnicii, îndrăgostiții, sunt obligați să dea cu pantoful sau cu privirea de excrementele întinse de-a lungul și de-a latul aleilor din parc? Asta ca nu mai adăugăm, a zecea oară, că accesul cu câini (purcei, lame, girafe, rațe etc) este interzis în alte locuri decât în cele special destinate necuvântă-toarelor? Da, ele au și un loc de joacă și unul în care să alerge fără să deranjeze pe cineva! De ce, încă o dată, civilizația fuge de Zalău imediat după ce încercăm să-i deschidem ușa?

# Rămânem în aceeaşi notă, a nesimţirii, care se observă pe străzile urbei şi mai ales în buricu’ târgului. Să fumezi în parc, pe bancă, în aer liber şi să-ţi arunci chiştocul pe jos în văzul tuturor. O singură dată nu ar fi mare bai, că.. .noa se mai întâmplă, dar când faci din asta un obicei. Asta înseamnă să fii nesimţit.

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Alfaman

  Tarani adusi cu forta la oras de Ceausescu. Au ramas cu metehnele de pe ulita unde au crescut.

 2. Anonim

  esti bou asta de sus ! bou de oras ! ce treaba au taranii cu nesimtitii de la oras?
  solutia ar fi ca acesti indivizi cu caini si/sau tigari sa fie amendat, cu amenzi incepand de la 250 lei pana la 2.500 lei. Ideia e sa fie amenzi mari spre foarte mari, sa descurajeze , sa-ti fie frica sa nu fi amendat. Sa se aplice recidiva, daca in decurs de 6 -12 luni ai mai luat o amenda, atunci amenda ta sa fie dubla – tripla si sa nu mai beneficiezi de nici o reducere la amenzi.
  Sa fie amendati cei cu caini, daca nu au la ei saculet, maturica si servetele, sa poata aduna rahatul cainelui de pe jos !

 3. Anonim

  Prietene de la 14:03 ai dreptate. Doar ca amenzile ca și cele de circulație sunt date celor de rand. Pentru aia su ștaif nu se mai pune

Leave a Comment