Zvonotecă

# Rămânem şi astăzi la capitolul ’’împăunare’’. Am băgat de seamă că cei abilitaţi cu ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţeanului, ştiu bine să se ’’împăuneze’’. Da nu cu astfel de acţiuni în favoarea cetăţeanului, ci cu performanţe sportive. Cică-s locul I la dat cu palma-n minge, în timp ce pe străzile urbei tâlhăriile-s în floare. Salvăm pisici căzute în albiile râurilor, sancţionăm pescarii, închidem ochii la transporturile masive de lemn şi dăm în vileag capturile de paie. Încerăm să vedem şi partea bună a lucrurilor, adicătelea tre’ să recunoaştem că e nevoie de mişcare, de sport. Mai scade ţesutul adipos de pe pântece…

# „Paparudă-rudă, / vino de ne udă / cu galeata-leata / peste toata ceata”, vă amintiți poate, de prin viață ori cărți, acest cântecel simpatic. Ei bine, îl fredonăm și noi acum, doar-doar o mai veni o țâră de ploaie peste urbea asta uscată. Dacă ar veni în weekend, ar fi și mai bine, astfel încât marele bâlci municipal anunțat la sfârșitul acestei săptămâni să fie ceva mai scutit de cei care se dau în spectacol în cel mai urât mod posibil, spre disperarea zălăuanilor. Că peste tot va mirosi a budă și a fum, asta deja se știe, dar ce bună ar fi o ploaie, astfel încât să înțelegem o dată pentru totdeauna că sunt tot mai mulți cei care pur și simplu nu-și mai doresc acest eveniment sau, dacă și-l doresc, nu-l mai vor în oraș, sub ferestrele lor. Dă, Doamne, o ploaie, din seria aia de ploi interminabile, ca să speli și mizeria, dar și kitsch-ul ce se vor împreuna în văzul nostru “pe” centru de zilele și mai ales nopțile prăfuitului Zalău!

Alte articole

One Thought to “Zvonotecă”

  1. Anonim

    Esti rau. Nu sunt de acord cu aceste zile, dar se pare ca fiecare oras si comuna are asa ceva si nu sunt atatea obiectii si comentarii.

    .

Leave a Comment