Zvonoteca

# În timp ce în alte județe, oamenii pregătiți și autoritățile plătite din ban public au grijă de oameni și de bunurile lor, prin acele sisteme de rachetă anti-grindină, lansând periodic rachete către celule și supercelule noroase cu potențial periculos, la noi, unitățile responsabile sunt ocupate cu depunerile de coroane și sfaturi despre cum să ne adăpostim, care vin către cetățeni, evident, după prăpăd. Dacă până acum, zona noastră nu a fost considerată una în care aceste fenomene care bagă groaza și paguba uriașă în casele sălăjenilor, oare chiar nimeni nu se simte? Avem armată, autorități pe care le plătim și car epot oferi nu doar soluții ci și sprijin calificat, avem ceea ce au toți, iar în plus avem o sută de comisii și comitete, toate stau și dezbat măsuri peste planuri însă iată, ziua și codul galben, portocaliu sau nenorocitul de cod roșu! Ce facem, oameni buni? Ce așteptăm? Am avut, marți, SUPER CELULĂ noroasă, mai rău decât atât nu există, pe acest segment, am avut grindină cât oul de găină. Ieri, din nou, cod galben. Astăzi vom avea probabil același lucru. Am văzut cu toții ce am pățit, ce drame, ce pagube, ce nenorociri. N-avem bani de niște rachete fabricate la Ploiești, n-avem sisteme de lansare, n-are cine să le lanseze? Ce păzim, venirea apocalipsei? În afară de a trage clopotele, mai suntem în stare să facem ceva? Întrebăm pentru un grup de vreo 20.000 de sălăjeni care au rămas cu mașinile praf și cu casele în care plouă prin acoperiș. Răstimp, “ievaluăm”. La asta nu ne întrece nimeni.

# Țara arde, babele se piaptănă. Facem ședințe și comitete în urma cărora nu ne alegem cu ceva concret și constructiv, vorba poetului: ’’Iar noi locului ne ținem/ Cum am fost, așa rămânem’’. Așa deci și prin urmare, fie apa cât de mare că pe noi în… moț ne doare!

Alte articole

5 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. IMPORTANT

  primarul Zalaului, nenea CIUNT, nu era la primarie sa vada ce se intampla in orasul pe care il pastoreste
  era acasa la la el in Criseni ! caci primarul Zalaului locuieste de ani buni in Criseni, dinainte sa fie ales !!! el are domiciliul in Zalau doar pe hartie, si tot asa, doar pe hartie si ne conduce urbea

 2. Alfaman

  Sa ceara rachetele de la Halep,Federer,Nadal.

  1. Anonim

   Hai ca am ras bine! Super!

 3. Transilvan

  Nu-i nici un bai, ne adunam in biserici, ca si asa avem destule si ne rugam sabtreaca urgia. Iar daca nu trece fara urme,inseamna ca nu am cotizat destul la biserica si am atras furia domnului peste noi…

 4. O simplă constatare !

  Excelent articol, felicitări. Autorităţile au pompat banii comunităţii în zeci şi zeci de biserici în loc să procure un sistem de rachete antigrindină. Uite rezultatele !

Leave a Comment