Zvonoteca

# M-a întrebat un coleg din presa clujeană: „Cum mai stați voi, la Zalău, cu politica?”. Praf, fratele meu. Nu, nu înțelegeți greșit. Eu, nu politica, am fost praf în fața întrebării ăsteia. Că politica de sub Meseș e mult mai jos, e chiar de… cacao. Ceea ce vede, dar mai ales se simte.

# Pe când credeam că zălăuanii cărora li-i dragă munca cum îi e câinelui lanțul, și-au băgat mințile în cap și au pornit la activități în municipiu, poc, lopata a lovit din nou. Fix în bolile care s-au reactivat, acum când s-a pornit dezghețul. Motivele invocate de cei care au rămas fără ajutor social, municipalitatea luând măsura extremă a tăierii de la porție, au fost: cardiece, teseune, amețăli și frezoane. Ne ia cu foame și ne trage la somn, au declarat cei în cauză, atunci când au fost învederați că, dacă nu ies la munci vor fi lăsați și fără bani și fără papricașul de la cantina socială. Se pare că această perspectivă sumbră nu i-a speriat, astfel încât chiar așa s-a și întâmplat. Cazurile celor care au cerut ajutor, deși aveau bani căcălău, au fost ceva mai puține, ca și cele ale celor care s-au mutat în Satu-Mare și Gherla, dar, legați sufletește în continuare de Zalău, au cerut ajutorul pe mai departe.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Da cum vrei mo sa munceste cu stomacul gol ?Da nici dupe ce ai muncat zice doctorul ca nu bine se muncesti mo,ca te ia cu ametala !

Leave a Comment