Zvonotecă

# Rugăm împărăția municipiului acum, la început de an, că poate o avea efect la vară, să dea cu o bidinea pe zidurile jumulite și mâzgălite care ne ucid peisajul urbanistic, oricum trist, din ombilicul municipiului. Sau să trimită o notificare celor care au în sarcină acest lucru de minim bun-simț. Pereții clădirilor arată ca într-o suburbie din Brazilia, colorate ca la parada gay, pline de grafitti, inscripții și murdărie. E vorba despre centrul municipiului nostru, oameni buni! Nu e nici răutate, nici cârcoteală, nici critică gratuită. Centrul oricum arată rău, cu toate îmbunătățirile vizibile, însă, cu asemenea pereți aflați la vedere, în punctul zero al Zalăului, nu avem cu să spăunem că avem un centru cât de cât frumos! Ajutați-ne, făcându-vă datoria, să trăim într-un oraș curat și frumos, dacă de dezvoltare, la noi, nu poate fi vorba!

# Bată-i cel de Sus să-i bată de cerşetori, de  mare comedie ne pot face judeţu’. Nu-i bugăt că suntem codaşi la o căruţă de  treburi, că mâne, poimâine om ajunge pă primul loc la nivel naţional şi capitolul cerşetorie. Ne fac de râs în judeţele vecine. Şi-au făcut plinu’ la amenzi p’acilea pe la noi şi acu’ merg în judeţele vecine. Cei care-i amendează chiar nu-şi dau seama că o fac degeaba. Ce să iei de pe ei?

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonotecă”

  1. Anonim

    Sa fie amendati cei care dau de pomana ! Daca tot au de dat atunci sa dea kalumea !
    Ar fi interesant ca politicienii nostril de rahat sa faca o lege in acest sens, iar amenzile incasate sa aiba ca si destinatie cantine sociale, centre de zi si de noapte, etc.

  2. xx

    Foarte adevarat ! Daca nu s-ar gasi oameni „milostivi” care sa intretina cersetoria , fenomenul ar disparea , ramanand fara obiect …

Leave a Comment