Zvonoteca

# Situație de rahat, la propriu, în clădirea administrației municipale. Deși inițial angajații au crezut că e vorba despre un accident puțitor, lucru puțin probabil date fiind temperaturile scăzute de afară, ulterior s-a dovedit că actul a fost premeditat.
Verdict: crimă! Cel mai probabil, spun anchetatorii, un cetățean supărat a adus în plăsuță o cantitate suficientă de – scuzați – caca, astfel încât să umple, de sus și până jos, covoarele de pe scări, holuri, chiar și din secretariat. Nu s-a stabilit cu precizie “modus operandi” folosit de făptaș, însă angajaților le este clar că a fost vorba despre un atentat biologic. – E peste tot, suntem disperate!, își făcuse mâna evantai o doamnă bine de prin serviciile municipale, fan Coco Chanel. Îngrozite, fetele au scos covoarele de prin încăperi și le-au adunat de pe scări, pentru că mirosul devenise insuportabil. Anchetatorii spun că fapta s-ar fi putut produce chiar la fața locului, așa cum sigur vă amintiți de isprava zălăuancei care, în urmă cu un an, pur și simplu s-a cufurit în văzul tuturor pe holurile de la Finanțe. Ioi!

# Comercianții noștri mari și tari strâmbă și ei din nas, însă din alt motiv: atunci când îndrăznești să le ceri informații despre țara de proveniență a mărfii expuse. Fie că discutăm despre brânză, unul dintre cele mai falsificate produse în prezent, fie că discutăm despre carnea de porc, dacă întrebi de unde vine produsul, te trezești fie cu un dat de ochi peste cap, fie cu un “nu știu”, clar și concis. Dacă insiști, ți se spune să aștepți, căci informația e mâzgălită în bulgărește pe nu știu ce butoi călător ori vreo ladă din depozit, iar asta implică niște expediții în camera frigorifică, cercetări și scotociri mai ceva ca la o percheziție făcută de mascați.

Leave a Comment