Zvonoteca

# Nu știm dacă există vreun ordin precis de partid sau e vorba doar de un exces de zel al unui angajat al societății care asigură curățenia în municipiu, dar nouă nu ne convine să plătim acest serviciu pentru a le asigura doamnelor de la Împărăția Învățământului sălăjean curățenia pe și pe sub scările instituției, dar și pe trotuarul generos din fața clădirii, plin de frunze și mizerie în permanență. Acel spațiu NU este drum public prin urmare, ori trebuie rugat personalul care face curățenie în clădire să se ocupe și de spațiile din jurul ei, ori doamnele inspector să pună mâna pe mătură, dacă tot le pute mizeria din fața locului în care își desfășoară activitatea. S-a înțeles? Și-așa sunt destule străzi, chiar în centru, care nu văd în vecii vecilor o mătură; și atunci, de ce eu, zălăuan, aș plăti ca madamele pline de ifose din inspectorat să beneficieze de servicii plătite din ban public? Ce ziceți, dragi zălăuani, e corect?

# Zălăuanului nu-i place la terasă. Taxează cu absența orice bodeguță abia deschisă în bătătura lui, că la alea de prin Oradea ori Cluj, e plin de ai noștri. Este un mister de ce acest segmen al distracției, unul dintre “nenumăratele” posibilități existente la noi în oraș, nu are succes și pace, indiferent unde s-ar deschide câte un bar cu trei-patru mese, la aer. După ce nu mai puțin de trei astfel de unități au dat faliment una după alta, în Brădet, același destin le paște și pe cele două abia deschise, fix în ombilicul municipiului, la o distanță mică una de cealaltă. La prima, deschisă pe locul de veci unui fost magazin de haine, praf (și la propriu și la figurat) și liniște, pentru că cică, “cafiaua” ar avea acolo un ușor iz politic, iar zălăuanii sunt deja alergici la politicienii județului. La cealaltă, pusă în mijlocul drumului pe acolo pe lângă muzeu, la fel de liniște, indiferent la ce oră faci sondajul.

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  adica vrei sa zici ca oamenii nu-l inchit pe copilul lui Pop Gheorghe? vrei sa zici ca acel copil la mostenit pe tatak lui la character?
  pai e de inteles !!!

 2. Anonim

  mai bine crap, decat sa cumpar de la aceea terasa ! acolo sa meraga toti votanti PSD-isti ! asistati sociali, hoti, excroci, cei care se asemana cu membri PSD.
  p.s. iar la familia senatorului pop Gheorghe, nu pot decat sa-i urez: ” SA-I DEA DUMNEZO DOAR CEEA CE MERITA !! „

  1. Jeppe lex

   Măi bade poți crapă liniștit și tu și aia ca tine și că Jegdy bubosu de la foaia concurenta sluga lui Hahalerxa Limbii care merge la terasa sa lipească muci pe tăblia mesei și să arunce chiștoace pe jos…Cafea cu iz politic? Veți fi vrut sa căpătați cafea moca deși acolo se bea Illy,cea mai buna din zona..In rest nu-i treabă măgarilor de unde beau oile cafe sau apa!Nu va puta grijă că nu le merge treabă .Oricum le merge mai bine decât vouă Astoria din pretinsa presa,care trăiți numa din decese și comemorări plus matrimoniale

Leave a Comment