Zvonoteca

# ”Tineret-mândria ţării” pare să fie un slogan ce cade tot mai mult pe o pantă periculoasă, cel puţin pe segmentul faptelor ce nu fac deloc cinste celor pe care punem bazele viitorului. Oamenii în uniformă, inclusiv cei plătiţi din bugetul local, trebuie să încerce să fie mai vigilenţi în ceea ce priveşte comportamentul unor adolescenţi autodeclaraţi “rebeli fără cauză”. Pândele din jurul unităţilor de învăţământ mai trebuie puse pe pauză, fiind necesare acţiuni în teren, acolo unde mulţi adolescenţi certaţi cu educaţia comit câte o nefăcută, după o binemeritată siestă prin barurile din localităţi. Agresiuni de tot felul, de la cele verbale până la fapte în toată regula, ne demonstrează că asemenea activități au devenit un mijloc de distracţie inclusiv în mediul rural, lucru care ar trebui să ne dea de gândit. Şi nouă, dar mai ales autorităţilor.

# Bate vântul a pustiu pe la etajul frumoasei noastre Hale agroalimentare din municipiu. A venit primăvara (deși puteam să jurăm că vine Crăciunul!) și cu toate acestea, mințile luminate din municipiu nu au reușit să găsească câteva soluții pentru a mai umple peisajul dezolant care se așterne privirii clienților la etajul clădirii comerciale din centrul Zalăului. Nu e ușor, nimeni nu spune asta; însă, situația este deja una care trenează de luni și luni, spațiile goale care aduc doar pagubă fiind deja o imagine cu care cumpărătorii s-au obișnuit. Toate acestea în condițiile în care Zalăul duce o lipsă acută de unități de alimentație și fast-food de calitate, spații comerciale cu marfă autentică. Nu avem o cofetărie în municipiu – oare nu am putea face o campanie isteață prin care să aducem firme, fie și din județele învecinate, pentru a umple acest spațiu construit, până una-alta, de pomană?

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    politia ar trebui sa faca controale in timpul zilei in toate crasmele si sa legitimeze tinerii. Iar patroni sa fie amendati daca servesc minori cu tutun si tigari,

Leave a Comment