Zvonoteca

# Zvonărașul schimbă orașul! Nu este doar un slogan, ci un adevăr- cel puțin în privința unor lucruri care, în urma celor scrise în această rubrică, s-au îndreptat în municipiu. După ce multe din drapelele murdare și decolorate de timpuri, existente la intrările în instituții importante din Zalău au fost schimbate, în urma zvonotecilor, unele dintre ele chiar de a doua zi, a venit și rândul reclamelor prăfuite și soioase de pe Silvania, banere care făceau ca centrul municipiului să arate de-a dreptul îngrozitor. Nu a trecut mult timp și iată că reclamele aparținând unui mare concern de electrice și electronice au fost schimbate, în locul celor vechi, din care nimeni nu mai înțelegea nimic, fiind puse altele nou-nouțe, cu un aspect cât de cât civizlizat. Chiar dacă acest gen de reclame sunt oricum, prin definiție, obositoare și inadecvate unui peisaj urbanistic modern și curat, măcar să fie bine întreținute de către cei care le agață de clădiri, indiferent dacă nouă, cetățenilor, ne place sau nu (oricum nu ne cere nimeni părerea).

# Șoc și… bucurie printre zălăuani la început de săptămână. Cu mic cu mare, cetățenii se frecau la ochi, luni dimineața, și nu puteau crede ceea ce vedeau. Echipe hotărâte și dotate, măturau de zor centrul municipiului, strada Gheorghe Doja și străduțele din zona centrală. Nicio hârtie, niciun muc de țigaretă, niciun pet sau cutie de bere pe jos! A fost pentru prima dată în ultimii ani când strada Unirii arăta, într-o zi de luni, atât de curată. Incredibil a fost și faptul că echipele și măturile lor au descoperit și strada Nicolae Titulescu, uitată de decenii la acest capitol. Nu putem să spunem decât că ne bucurăm și că apreciem astfel de inițiative, care ar trebui să fie observate măcar o dată pe săptămână pe toate străzile din municipiu. Primăria (pentru că de acolo a pornit ordinul, cu siguranță) primește “bila săptămânii”. Albă, evident.

4 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Bravo dle Ciunt! Incepe sa se vada mana si preocuparea dv

  1. Anonim

   Da raluca sigur se vede. Se vad si cizmele si salopeta

 2. Alfaman

  Normalitatea nu trebuie laudata.

 3. Anonim

  da ciuntu face treaba, clujul o sa ramana in urma Zalaului la investitii si oportunitati create. Zalaul e comparat cu Carei, care are un buget de 2 ori mai mare

Leave a Comment