Zvonoteca

# S-a schimbat conducerea Primăriei, s-a terminat şi anul 2016, iar tulpinile din faţa bibliotecii şi a Direcţiei pentru Sport şi Tineret la fel de înalte au rămas. Efectiv, nu-i pasă nimănui că oamenii îşi distrug băile de ulei şi spoilerele în tulpinile respective. Nici dacă s-ar întâmpla asta la periferia oraşului nu ar fi în regulă, d-apăi aşa, că lucrurile astea se întâmplă taman în buricul târgului.

# O fază cât se poate de hazlie, dacă nu chiar jenantă s-a petrecut săptămânile trecute la o bancă veche şi mare din municipiu. Lumea aştepta la coadă la un ghişeu, iar domniţa, nicăieri. Nici nu era pusă vreo tăbliţă pe care să scrie că e închis ghişeul respectiv. Şi au stat oamenii cât au stat, iar la un moment dat au întrebat angajata de la ghişeul alăturat unde-i este colega. Nici măcar ea nu ştia, a dat din umeri. La toaletă sigur nu era la cât au aşteptat clienţii după ea, poate o fi fost la cumpărături în piaţă. Bine că a ajuns într-un târziu.

# Platoul de marmura și-a schimbat în aceste zile destinația obișnuită, cea pe care o are atunci când în țară și în județ e pace și liniște. Ceea ce oamenii veniți la proteste au observat și dezbătut aprig în aceste zile a fost starea Platoului care, chiar și după reparțiile ce i-au fost aduse, rămâne una demnă de o cauză mai bună. Deși s-au băgat bani serioși în el, diferențele – cel puțin cele vizibile cu ochiul liber- sunt infime. Pământ în mijlocul platoului, bălți, noroi, crăpături, cârpeli, ciment combinat cu marmură ori granit, o amestecătură și o lipeală de te ia durerea de cap. Făcute toate astfel încât Platoul nostru mândru și unic în felul său, arată ca o balerină care a căzut de pe televizor și, după ce a fost adunată de pe jos, a fost lipită cu aracet de două mâini dibace. Nu mai amintim de cupola luminoasă de deasupra lui, cea de la Crăciun, care zace și acum spânzurată la înălțime, deși mai e puțin și vine Paștele. Când vor înțelege cei care trebuie să înțeleagă faptul că suntem prea săraci ca să mai investim în lucruri ieftine, care arată așa cum arată și țin atât cât bine vedem că țin?

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Florin Dan

    De ce aceasta publicație nu are curajul sa-si asume unele articole in care aduc unele critici pe deplin corecte fata de administratia locala.In zilele trecute o parte chiar a ti participat la proteste dar cand trebuie sa luati atitudine fata de ce se intampla in acest judet nu mai sunteti asa hotărâți.Păcat fiindca in anii 90 se zicea ca presă este câinele de paza a democrației.Poate lsi la nivel local daca urmareati sa relatati corect ce se intampla nu se ajungea ca Salajul sa fie unde este.O zi buna in continuare!

Leave a Comment