Zvonoteca

# Nu se ştie în ce împrejurări a ajuns, luni dimineaţa, un morman de bălegar aburind, tocmai în faţa onor – Inspectoratului Şcolar. Şi când spunem morman, avem proprietatea termenilor. Părea că cineva a pus intenţionat acolo rezultatul digestiei a şase cai frumoşi şi bine hrăniţi. Pe locul în care a fost semnalat muntele de bălegar obişnuia să parcheze o doamnă din straturile înalte ale Inspectoratului (nu cele mai înalte), exact pe spaţiul care bloca total trotuarul şi trecerea (ce-i drept, invizibilă) de pietoni. Răzbunare? Sau pur şi simplu vreun bade şi-a parcat căruţa hăpt în buza instituţiei, iar pe cai i-a apucat nevoia aia foarte mare tocmai acolo.

# După anunţarea, cu surle şi trâmbiţe, a vestitei parade militare de Ziua Naţională din Zalău, balonul tricolor s-a dezumflat cu răsunet. Vor defila la parada militară doar cadrele militare per pedes, adică pe jos, cum urci de cobori pe Bulevard.. Fără tancuri, blindate, taburi, maşini. De avioane militare nici poveste. Prin urmare, cei care vor dori să participe la defilare, vor îngheţa în bocanci doar pentru a vedea detaşamentele la pas; cică e ordin de la minister ca tot ce e pe roţi sau şenile să nu iasă din garnizoane, că prea ne-am învăţat cu pretenţii şi figuri!

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Alfaman

    La Carrefour una ti se cantareste(acolo la preparate calde si mezeluri) iar cand ajungi sa platesti e diferenta.Adica pe ambalaj e de ex. 5 lei iar la scanarea devine 7 lei. Se intampla zilnic asa ceva!

Leave a Comment