Zvonoteca

# Ziarul vecin şi prieten (ştiţi voi care) nu se lasă până nu comite, pe lângă multe alte nefăcute, şi câte o mică furăciune. Asta după ce, zilnic, aceeași fițuică măcelărește – în cel mai penibil mod cu putiță – orice urmă de gramatica, deontologie profesională sau de bun simț. Ne-am trezit ieri, dis de dimineaţă, şi ne-am frecat bine la ochi când am zărit ditamai colajul fotografic cu poze aparţinând ziarului nostru, pe prima pagină a ziarului împricinat. Că mai împrumutăm, câteodată, câte un colţ de fotografie, pe acolo, pe la mijloc, n-ar fi bai, şi n-ar fi nici prima sau a şaptea oară, dar parcă acum, hăpt în fruntea ziarului, parcă e prea de tot. Acum… ce să mai spunem, la judecată n-om ajunge pentru atâta lucru, doar că nu e frumos – credem noi, cu atât mai mult cu cât am mai adresat rugăminţi în mai multe rânduri în acest sens. Sănătoşi să fim şi noi, şi voi, cititorii noştri; şi să nu vă speriaţi dacă mai vedeţi pe la ei, poze pe care le-aţi văzut acum o lună, la noi în ziar. Originalele le găsiţi aici, aşa cum bine ştiţi şi acest lucru.

# Dezinsecţiile făcute pe raza municipiului Zalău, rămân, în continuare, învăluite într-un nor misterios, cel puţin în privinţa substanţelor folosite. Firma prahoveană cu care şi Zalăul are, în mod invariabil, un contract pe vreo 200 de ani, era bănuită în trecut că ar folosi substanţe diluate dar astea erau baliverne, desigur şi oricum sunt de domeniul trecutului. De actualitate rămâne însă faptul că, după toate aceste operaţiuni, muştele s-au înmulţit, ţânţarii ceva mai puţin, intrând probabil în repaos, în mod natural. Toată hala din piaţă vuieşte, cum că ăştia mai rău au făcut, şi că muştele se împuiază după acest perdaf, ca la balamuc. Nu ştim dacă substanţa chiar e menită să le ucidă, ori să le crească libidoul, cert este că generaţii noi de muscoaie, muşte şi musculiţe, apar în draci. Tot mai multe şi mai agresive. Mai bine le lăsau în pace, că adormeau ele singure. Mai salvam pe această cale şi nişte(mulţi) bani.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    La Graiu,l Eduard Farcas face legea asa ca nu va mai legati de ei ca va face praf, binenanteles in stilul lui demagogic, agresiv si nedocumentat.

Leave a Comment