Zvonotecă

# O vestită carmangerie din Zalău, cu patroni din ţara vecină şi prietenă, deşi este o unitate respectabilă, mai dă cu târtiţa în geam prin comportamentul unor angajate. Deunăzi, o zălăuancă a cumpărat produse de peste 120 de lei şi, după ce a achitat la casă (înfruntând în prealabil un codoi sănătos) s-a decis în ultimul moment să mai adauge plaselor achiziţionate, încă ceva în plus. Casieriţa i-a rânjit însă în faţă, ca un ghinion cu chip uman, şi a invitat-o pe clientă să ia din nou coada în piept: “Păi… am închis bonul, următorul vă rog!” a decretat angajata, privind pe fereastră, către zare. Atât de tare s-a enervate clienta încât a trântit sacoşele pe tejghea şi a cerut să-i fie înapoiaţi banii pe loc. A fost nevoie de intervenţia şefei, care a făcut o minune apăsând patru butoane pe casa de marcat, lăsând-o astfel pe clientă să plece din magazin cu lista completă, fără să stea de două ori la coadă.

# Faptul că Poliţia Locală a început, de la o vreme, să intensifice controalele, implicit şi amenzile pe linie de parcări ilegale, nu îi sperie câtuşi de puţin pe cei care au în obicei să-şi lase bolizii sau jeep-urile ca o balegă, exact acolo unde nu trebuie. Nici poveste. Ghiolbanul needucat are bani de amenzi, aşa că … “băi, ăştia de la primărie: io parchez unde vreau, s-a înţăles? Ăla în baston sau aia cu căruciorul pot să ocolească o maşină parcată pe trotuar, ce mare lucru că ies pe carosabil, doar nu ocolesc Casa Poporului!?” No, amu’ ce să mai zicem, poate că noua lege care reintroduce ridicarea maşinilor parcate în mod nesimţit, îi va pune la punct pe cei în cauză. Pentru că, reintroducerea acestor sancţiuni de care abia scăpasem, o “datorăm” acestor şoferi, cărora le urăm drum bun către ghişeele la care vor decarta sute de lei ca să-şi recupereze maşinile ridicate. Asta în foarte scurt timp.

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonotecă”

 1. air

  cand o sa fie locurii de parcare destule atuncia mai vorbim asea ca sasi bagie undeva amenzile ca cine i-si permite plateste iara cine nu sasi tina masina in garaj

  1. Anonim

   bai teava de esapament ! asta nu este o scuza sa fi bou=tampit=mitocan si sa iti lasi masina unde te scapa pe tine !! pentru cei ca tine o sa se introduca iarasi ridicatul de masini, caci la un tampit smecher, doar asta il afecteaza ! cand vede ca masina lui de smecher prost este tractate de Fizesan si dusa la o lalta cu alte masini de prosti increzuti.
   Pacat ca oamenii nu va rup stergatoarele si oglinzile sa simtiti si voi ca ati dernjat alti oameni.
   p.s. pentru redactie, faceti si o rubric cu „bizoni in traffic/parcari/trotuoare” unde lumea sa va poata pune pe site cum isi lasa cate un bezmetic masina.

 2. Anonim

  hai sa luam exemplul cel mai elocvent din oras:
  parcarea la magazinul kauffland !!! aici poti vedea cel mai clar cum unii isi lasa masinile pe locuriel destinate persoanelor cu handicap, sau pentru „mama si copilul” sau le lasa pe unde au ei chef, de preferat in fata la acel chiosc cu mici si cartofi pai. Pacat ca Magazinul nu ia nici o atitudine, mare pacat caci primaria/politia/sau alta institutie, etc nu amendeaza magazinul caci nu are nici o reactive la adresa acelor nesimtiti.
  Sunt curios, daca in aceea parcare privata, de utilitate publica, nu se pot aplica legile generale si toti cei care nu respecta semnele de circulatie sa fie amendati? tare asi vrea sa vad politisti de la circulatie/ordine publica, cum dau amenzi si nu doar sa faca cumparaturi in timpul servicului.

Leave a Comment