Zvonoteca

# Plătită din banii fraierilor, purtătoarea de poveşti de la municipiu se comportă de zici că noua sa achiziţie este însăşi instituţia Primăriei, la pachet cu Consiliul local. Comportându-se ca pe propria-i moşie, dacă e musai să ofere o informaţie – aşa cum îi cere funcţia, Emmanuelle de Zalău începe să aibă pierderi de memorie, identitate sau cunoştinţă. Iar dacă mai ai şi tupeul sau nesimţirea să-i dai un deadline – pentru că în presă, de obicei, se lucrează cu termeni limită – în loc să intre în panică, prinţesa Emmanuelle o tărăgănează, ca să nu spunem c-o lungeşte, de te ia dracu! Înţelegem şi noi că-i extrem de greu să întorci o foaie de pe o parte pe alta ori că, de multe ori, te poate durea mâna dacă-ţi dai cu fard cât îi ziulica de lungă, da mai las-o dracului de constipaţie, că s-a inventat laxativul! Or, dacă am avut nesimţirea să te deranjăm din focul creaţiei, iartă-ne! Începând de astăzi te vom solicita zilnic, ca să îţi aduci şi tu aminte pentru ce eşti plătită din banii publici. Facem pariu că deja ai şi uitat care-i subiectul?

# La o farmacie care se pretinde mai inimoasă decât altele, eşti ademenit cu un card de fidelitate. Cică dacă-ţi iei pirulele de la ei, îi mai ieftin decât la vecini. Numai că dacă nu te-mbolnăveşti constant, ciuciu reducere! Aşa că, să nu te miri dacă odată ajuns în faţa ghişeului, după mai mult de o lună în care ai fost ocolit de beteşuguri, ţi se spune că trebe să plăteşti preţul întreg, că n-ai fost client serios!

Alte articole

13 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. ....

  ba fraiere, lucrezi in presa si nu stii ca termenul legal de a raspunde solicitarilor presei e de 30 de zile?!? inainte sa te umfli in pene infomeaza-te! ceea ce ai reusit sa faci e doar sa fii penibil si neinformat

  1. Anonim

   „Desteptule”, ia citeste tu legea cu atentie! La articolul 8, alineatul 5, din Legea 544 privind accesul la informatiile de interes public, se spune clar: „Informatiile de interes public solicitate verbal de catre mijloacele de informare in masa vor fi comunicate, de regula, imediat sau in cel mult 24 de ore”. Deci, penibil(a) si neinformat(a) esti chiar tu!!

 2. Puiu H.

  Legea 544 Art. 2. Alineatul 2: În cazul în care informaţiile solicitate nu sunt disponibile pe loc, persoana este îndrumată să solicite în scris informaţia de interes public, urmând ca cererea să îi fie rezolvată în termenele prevăzute la art. 7. Adica 30 zile.

  1. Anonim

   Mai, draghe! Asta se refera la cetatenii care solicita informatii unei institutii publice si nu la jurnalisti, care au nevoie de informatii cat mai urgent. Informatiile perimate (vechi) nu au valoare in presa si nu mai pot fi publicate. De aceea legea face referire expresa la mijloacele de informare in masa si la termenul de cel mult 24 de ore.

   1. Manuielu' va da melu..........

    Da mey anonimus!
    Ai dreptate!
    La cetatean merge si in 30 de zile,la asa zisa presa musai in 24 de ore,ca sa aiba ce scrie sa nu crape de foame fara subiecte!
    Pana la urma ce au vrut ziaristicii sa intrebe asa important de o ars la buza oalivianului?
    I-o interesat cu ce budigai mere varu sandel in Chicago si daca primarele o sa calatoreasca cu loc la geam sau pe aripa in Chicago?
    Oricum graiesii de la Graiul Sj le-au luat-o cu stirea inainte si le-o suflat subectu/sic!
    Amu’ se razbuna ca cirdarii pe sat!

    1. Anonim

     Manuielule, du-te ma si fa una manuala, ca ai mintea in pioneze. Nu jurnalistii au facut legea, ba fraiere, asa ca argumentatia ta e idioata. Ia mai citeste tu cate o carte si te culturalizeaza, in loc sa dai sfaturi altora.

     1. Gyuri G.T.

      Noa amu iarta daca te-am suparat labaronimule!
      Nu-s io de vina ca ma-ta cu nevasta-ta stau pe centura si ca te-o facut ma-ta la betie pe sant in cimitir cu groparii beti!
      Sigur ca esti suparat si pe buna dreptate!
      Daca te-o facut ma-ta siurat si prost si analfabet,nu-s io de vina ma parelolog de nici 2 bani!

     2. Anonim

      Bai Gyuri G.T., din limbajul pe care il ai lumea isi da seama ca esti un handicapat mintal. Ai creierul in putrefactie si nu poti sa scoti pe gura decat boraturi. Putrefactie placuta!

     3. Luati mielu' de la Mnuielu....

      Labonimule!
      Io inteleg ca ma-ta te-o facut la betie si o avut si sifilis pe langa toata nenorocirea care ai fost pentru ea,da nu inteleg de ce insisti sa pari altceva decat un fiu de tarfa ieftina!

 3. Manuielu' va da melu..........

  Ce faceti voi mai zvonalailor si zvonalaielor,nu-i presa mey!
  Asta-i gazeta de rafuiala personala cu unii si cu altii cu unele si cu altele!
  In Italia i-ar zice Vendetta,in Russia i-ar zice Bullsheet,in America /sokak si in Ungaria prietena,szoar!

 4. Puiu H.

  Domnule Anonim – mai 25, 2013 at 10:12 am
  Am citat din aceasi lege din care ai facut caz si tu mai sus si anume „Legea 544 2001 actualizata privind liberul acces la informaţiile de interes public”. E singura care reglementeaza accesul la informatii publice. Asa ca … 30 zile.

  1. Anonim

   Domnule, 30 de zile este pentru cetateanul obisnuit care are nevoie de o informatie. Pentru mijloacele de informare in masa, care au nevoie rapid de informatii pentru a aparea in ziarul din ziua urmatoare, Legea respectiva prevede la articolul 8, alineatul 5 termenul de maxim 24 de ore. Mai citeste odata legea, ca sa te convingi. Asa ca… cel mult 24 de ore.

 5. Luati mielu' de la Mnuielu....

  24 de ore sa ce?
  Sa explici ce culoare au budigaii varului Sandel care mere la Ghicago?
  Ca alta stire fierbinte si de maxima audienta sa fie servita cetitorului la prima ora,care putea sa fie?

Leave a Comment