Exclusiv: Zalăul va avea două echipe de volei în sezonul 2015 – 2016

Volei Club Zalău 2015 a fost înfiinţat în vara acestui an, iar în ediţia 2015 – 2016 va activa în Divizia A2 Vest

Voleiul este unul dintre sporturile cu tradiţie în Sălaj, chiar a rămas în sezonul trecut cu o singură echipă la nivel de seniori, după ce la un moment dat au existat trei formaţii la acest nivel. Remat Zalău a fost echipa care a devenit triplă campioană a României, iar în Divizia A2 Vest activau CSS Remat II Zalău şi Phoenix Şimleu Silvaniei. A doua echipă zălăuană a evoluat doar un sezon în al doilea eşalon, iar formaţia şimleuană avea să promoveze în Divizia A1 la finele sezonului 2011 – 2012.
Dacă în sezonul trecut, Volei Municipal Zalău a fost singura echipă sălăjeană care a activat în competiţiile naţionale la nivel de seniori, în noua ediţie de campionat s-a înscris şi Volei Club Zalău 2015, care va evolua în Divizia A2 Vest.
„Dorinţa noastră este de a promova imaginea voleiului zălăuan, dar şi a voleiului juvenil, fiindcă vom coopta în lot şi câţiva jucători tineri, chiar juniori care vor să evolueze într-un campionat de seniori”, ne-a explicat Gabriel Terheş, care este şi preşedintele clubului nou-înfiinţat.
Volei Club Zalău 2015 s-a format pe scheletul formaţiei AS Zalău 2009, care, de altfel, şi-a propus ca obiectiv în momentul înfiinţării înscrierea în Campionatul Naţional al Diviziei A2 Vest. AS Zalău 2009 a câştigat anul trecut „Cupa Aradului”, o competiţie cu tradiţie la care au fost înscrise 27 de echipe, dintre care zece la masculin şi 17 la feminin.
Vechiul club nu a mai reuşit să se înscrie în campionatul Diviziei A2 din cauza lipsei de fonduri, dar componenţii echipei au reuşit să-şi îndeplinească acest vis cu noul club – Volei Club Zalău 2015.
„Dorinţa de a evolua într-o competiţie naţională a fost foarte mare, de aceea am făcut toate demersurile pentru a ne putea înscrie în Divizia A2 Vest. Am reuşit acest lucru prin contribuţia noastră, a membrilor şi a componenţilor echipei, dar şi cu ajutorul unor oameni potenţi financiar, care au dorit să ne susţină. Denumirea echipei este una nouă, la fel ca noul său drum pe care este hotărâtă să-l parcurgă, cu obeictive îndrăzneţe”, a mai precizat Gabriel Terheş.
Meciurile de pe teren propriu vor avea loc în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, însă, în prima etapă, programată în 10 octombrie 2015, Volei Club Zalău 2015 va evolua pe terenul formaţiei CS ProVolei Arad. Etapa a doua este programată o săptămână mai târziu, când zălăuanii vor primi vizita celor de la CSS LAPI Dej. Din Seria Vest mai fac parte: CSS 2 Baia Mare, CSU Braşov, CSM Câmpia Turzii şi CSU Vest Timişoara.
Componenţa echipei este formată foşti voleibalişti şi actuali arbitri de volei: Ionuţ Blaj, Mihai Bujor, Cristian Pop, Gabriel Terheş, Cristian Silaghi, Andrei Meseşan, Ciprian Buta, Cristian Zaha şi Adrian Pantea.

Leave a Comment