Zalăul se întoarce cu coada între picioare de la Craiova

SCMU Craiova – CS Remat Zalău 3 – 0 (25 – 21, 25 – 23, 25 – 23)

Remat Zalău a fost de nerecunoscut în primele două partide din cadrul semifinalei cu SCMU Craiova, în special în jocul de sâmbătă. Voleibaliştii antrenaţi de Aurel Vlaicu au avut duminică după-amiaza o evoluţie mai bună decât în prima partidă, însă insuficient pentru a se impune, pierzând meciul tot cu 0 – 3. Scorul la general este 2 – 0 în favoarea Craiovei, iar echipa zălăuană nu mai are voie să facă niciun pas greşit pentru a se califica în finala mare.
Debutul de partidă a fost disputat, Zalăul reuşind chiar să preia conducerea, 3 – 2, după un blocaj al coordonatorului Stoian. Au urmat însă greşeli repetate pe faza de construcţie din partea voleibaliştilor zălăuani, care le-au permis oltenilor să se distanţeze la 6 – 3. Aurel Vlaicu a simţit pericolul şi a solicitat primul time-out, dar fără rezultat pe tabelă. Veloso nu pare în apele lui nici în a doua partidă a semifinalei, iar antrenorul zălăuan îl introduce, pe extremă, pe Vlad Tebieş. Craiovenii se distanţează la şase puncte, 16 – 10 până la a doua întrerupere tehnică, dar oasepţii dau semne de revenire şi se apropie la două puncte, 18 – 20. Pe final, Zalăulu greşeşte mult pe atac şi îi permite Craiovei să se distanţeze şi să se impună la 21.
Parţialul secund arată altfel. Zalăul este echipa care greşeşte mai puţin, intră cu avantaj minim la primul time-out tehnic, apoi se distanţează la două puncte şi antrenorul Dănuţ Pascu face prima modificare. Todor Filip îi ia locul, pe centru lui Nicuşor Ghionea, dar tot Zalăul este echipa care punctează mai mult şi intră cu avans de patru puncte la a doua întrerupere tehnică. Tehnicianul Craiovei solicită al doilea time-out la 15 – 18, dar Feher scoate bine la preluare şi ţine Zalăul la patru puncte avans, 16 – 20. Stiuaţia s-a schimbat însă radical pe final, Craiova egalând la 23 şi câştigând setul.
Zălăuanii nu par să se fi demoralizat şi au început foarte bine actul trei, intrând cu 8 – 4 la primul time-out tehnic. Oltenii însă nu renunţă şi reduc diferenţa la un singur punct, obligându-l pe Vlaicu să solicite întreruperea jocului la 11 – 12. Indicaţiile acestuia nu îi readuce în joc pe zălăuani, care pierd tot mai mult teren în faza echipei gazdă. La 19 – 16 pentru Craiova, antrenorul Rematului mai încearcă o dată să-şi trezească jucătorii la realitate şi pare să fi reuşit, Zalăul revenind la un punct în spatele gazdelor, 22 – 23. Pascu cere însă time-out şi scoate din joc echipa oaspete, Craiova câştigând setul la 23.
Următorul joc din cadrul semifinalei este programat joi, la Zalău, iar în cazul unei victorii a Rematului, vineri va avea loc, tot în Sala Sporturilor din Zalău, al doilea meci.
SCMU Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Nicuşor Ghionea, Teodor Milotin, Dan Borota, Ştefan Romanescu şi Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Todor Filip. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru
Remat Zalău: Andrei Stoian, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Paulo Veloso, Mihai Mărieş, Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Vlad Tebieş. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

 

Alte articole

One Thought to “Zalăul se întoarce cu coada între picioare de la Craiova”

  1. cititor

    ‘MARILE VALORI ‘ voleibalistice, au coada intre picioare ?! pai atunci cum vor sa fie barbati pe teren ?

Leave a Comment