Zalăul, gazda Campionatului Naţional de lupte libere

După o pauză de şase ani, Zalăul va fi din nou gazda unui Campionat Naţional de Lupte Libere. Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău va găzdui în perioada 17 – 19 martie ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Lupte Libere, individual, rezervat cadeţilor (copii cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani). Tot în cadrul evenimentului de la Zalău se va desfăşura şi etapa de calificare la Campionatul Naţional pe echipe.
Organizatorii „Naţionalelor” de la Zalău, Clubul Sportiv Şcolar Zalău şi Federaţia Română de Lupte, estimează un număr mare de participanţi, peste 400 de sportivi, care vor concura la trei stiluri: lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.
Şedinţa tehnică este programată vineri, la ora 17:30, iar cântarul oficial va avea loc la ora 18. Seara sunt programate primele meciuri la cele trei stiluri, iar competiţia va continua sâmbătă, începând cu ora 9. Sâmbătă după-amiaza vor avea loc primele finale, iar duminică, tot de la ora 9, vor începe ultimele meciuri din cadrul Campionatului Naţional. Ultimele finale sunt programate la ora 12, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 13.
Printre cluburile participante se numără şi CSS Zalău, municipiul nemaiavând echipă într-o astfel de competiţie din 2011, când CSM Zalău a devenit vicecampioană naţională. La ediţia din acest an, clubul condus de Silviu Mureşan nu va avea reprezentanţi.
Până la „Naţionalele” de la Zalău, luptătorii de la CSS Zalău vor mai participa la un eveniment important. La finalul acestei săptămâni este programat la Piteşti Campionatul Naţional de lupte libere rezervat juniorilor I. CSS Zalău va participa cu cinci sportivi: Răzvan Bojan, Dan Iepure, David Mocan, Cristian Trif şi Darius Puşcaş.

Leave a Comment