Zălăuanul Ştefan Ţârlea a devenit campion naţional cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman”

La vârsta de 15 ani, zălăuanul Ştefan Ţârlea a obţinut prima performanţă în careira de fotbalist. Fostul jucător al Clubului Sportiv Viitorul Zalău a devenit în această vară campion naţional cu noua sa echipă, Şcoala de Fotbal „Dani Coman”. Ştefan Ţârlea a evoluat în Campionatul Naţional de juniori republicani B, dar şi în Campionatul Naţional rezervat juniorilor C cu formaţia piteşteană. Devenită campioană judeţeană, Şcoala de Fotbal „Dani Coman” a evoluat la faza zonală, calificându-se apoi la turneul semifinal.
La nivel naţional s-au disputat două turnee semifinal, unul la Constanţa, iar altul la Timişoara. Câştigătorii de la malul mării au fost juniorii Şcolii de Fotbal „Dani Coman”, iar turneul semifinal de pe malul Begăi a fost câştigat de CS Universitatea Craiova.
Finala dintre cele două formaţii s-a jucat la Buftea, iar Ştefan Ţârlea şi colegii săi au reuşit să se impună cu scorul de 3 – 1, devenind astfel campionii României în campionatul rezervat juniorilor C.
„Este un sentiment aparte sa fii campion al României, este un lucru pe care-l obţii cu multă muncă şi seriozitate. Eu şi colegii mei nu am fi ajuns aici fără profesionalismul şi seriozitatea pe care ni le-a implementat Dani Coman şi domnul profesor Viorel Dumitrescu (antrenorul grupei, n.r.), cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, ne-a declarat fotbalistul zălăuan.

Vicecampion naţional cu Viitorul Zalău

Ştefan Ţârlea a ajuns la Şcoala de Fotbal „Dani Coman” în vara anului trecut, după opt ani petrecuţi la Viitorul Zalău. „Au fost opt ani frumoşi la clubul Viitorul, dar am dorit să plece la un club de la care are mai mari şanse să ajungă la o formaţie cunoscută din fotbalul românesc. Se munceşte bine şi la clubul Viitorul, dar la Piteşti este un nivel mai ridicat din toate punctele de vedere. În urmă cu un an l-am dus în probe la Şcoala „Dani Coman”, am stat cu el acolo timp de două săptămâni, după care ne-au anunţat că rămâne la echipă”, a precizat tată fotbalistului, Cornel Ţârlea.
Ştefan a început fotbalul la vârsta de 5 ani şi jumătate, la clubul Viitorul Zalău, cu care a obţinut o serie de rezultate notabile atât la competiţii din ţară, cât şi la turnee din străinătate. Cel mai bun rezultat l-a obţinut în 2009, când a devenit vicecampion naţional în cadrul competiţiei „Memorialul Gheorghe Ola”, după ce Viitorul a fost învinsă în finală de Atletico Arad.
„Vreau să îi mulţumesc domnului Daniel Sabou pentru cei opt ani în care am avut multe de învăţat de la el. Practic, fără aportul lui nu aş fi putut ajunge să evoluez astăzi la Şcoala de Fotbal „Dani Coman” şi să devin campion naţional”, a mai precizat Ştefan Ţârlea.

Dănuţ Cozma şi Sergiu Bercean, vicecampioni cu Ardealul Cluj

Tot în această vară, alţi doi foşti jucători ai clubului Viitorul Zalău au devenit vicecampioni naţionali. Este vorba de Dănuţ Cozma şi Sergiu Bercean, care au ocupat locul doi în cadrul Campionatului Naţional rezervat juniorilor republicani B cu echipa Ardealul Cluj, după ce au pierdut finala cu Viitorul Constanţa.
Un rezultat notabil a obţinut în această vară şi portarul Tudor Mare, tot un fost component al clubului Viitorul Zalău, acesta obţinând locul patru în Campionatul Naţional rezervat juniorilor republicani A cu FC Viitorul „Mihai Georgescu” Cluj.
Totţi trei au început fotbalul la Viitorul Zalău, iar în urmă cu doi ani au ajuns la cele două cluburi din judeţul Cluj.

Leave a Comment