Zălăuanul Rareş Bălean, în finala campionatului Germaniei cu VfB Friedrichshafen

După ce a devenit campion al României cu Volei Municipal Zalău, Rareş Bălean nu a dat cu piciorul la un contract venit din Germania, de la VfB Friedrichshafen, echipă la care a activat în trecut un alt zălăuan, Adrian Gontariu. 2019 a fost anul în care zălăuanul de 23 de ani, considerat cel mai bun produs al ultimului deceniu din voleiul sălăjean,  a plecat să evolueze în campionatul Germaniei, iar acuma este aproape de primul titlu cu echipa antrenată de Michael Warm, antrenorul care a cucerit şi un titlu al României cu Remat Zalău.

Friedrichshafen a învins în semifinale echipa Luneburg, cu scorul de 2 – 0 la general, iar Rareş Bălean a fost eroul primului meci, pe care echipa sa l-a câştigat cu 3 – 2, după ce a fost condusă cu 2 – 0. Zălăuanul a intrat la 2 – 0 pentru Luneburg şi a avut o evoluţie foarte bună până la finalul meciului, punctând de 13 ori pentru echipa sa.

„Suntem calificaţi în finala campionatului din Germania și vom juca împotriva Berlinului, pe sistemul 3 victorii din 5 meciuri. Suntem bucuroși că munca noastră din tot sezonul ne-a adus în finală şi vom face tot posibilul să avem o prestație bună în meciurile care urmează şi să câştigăm aurul. Avem zece zile până la primul meci, avem timp să ne punem la punct în unele aspecte și să jucăm cel mai bun volei al nostru împotriva Berlinului., Avem avantajul terenului propriu, deoarece am terminat pe primul loc la finalul returului”, ne-a declarat Rareş Bălean.

Primul meci al finalei dintre VFB Friedrichshafen şi Berlin este programat în 8 aprilie, iar următoarele patru în 11, 15, 18 şi 22 aprilie.

Meciurile vor fi în 8, 11,15,18,22 aprilie , dacă e nevoie de 5 meciuri

Leave a Comment